Política 26/06/2012

Dívar: "He sigut víctima d'una campanya dirigida, però no en tinc proves"

En una entrevista a la cadena Cope, l'expresident CGPJ s'ha declarat víctima d'una campanya "cruel, desproporcionada i amb acarnissament". Dívar va renunciar al càrrec la setmana passada

Efe
2 min
Carlos Dívar, al costat del príncep Felip, en l'acte en què se celebraven els 200 anys de Tribunal Suprem espanyol / EFE

MadridL'expresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, s'ha declarat aquest dimarts víctima d'una campanya "cruel, desproporcionada i amb acarnissament", que "no ha sorgit de la nit al dia de forma espontània", sinó que ha estat "dirigida", encara que ha reconegut que no té proves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És difícil pensar que una campanya d'aquest tipus s'hagi produït de manera espontània. S'han ficat amb la meva vida privada, amb les meves creences religioses. S'ha fet mofa. Això no ha sorgit de la nit al dia, ha sigut dirigit, però no en tinc proves ", ha dit Dívar en una entrevista a la cadena Cope.

Dívar, que va abandonar els càrrecs de president del CGPJ i del Tribunal Suprem la setmana passada, ha assegurat que aquesta campanya, desencadenada per les despeses en viatges de cap de setmana que, suposadament, hauria carregat al pressupost del CGPJ, "ha tingut, també, aspectes de procés paral·lel en qual se sentència i es condemna".

"En aquest sentit, sí que m'he sentit en una persecució, però ho he acceptat perquè ocupava un lloc públic", ha dit Dívar, que ha assegurat que no guarda rancor al vocal José Manuel Gómez Benítez que el va denunciar davant la Fiscalia.

"La meva consciència ha estat en tot moment tranquil·la. Els vocals sabran, no seré jo qui em converteixi en jutge de jutges i en vocal de vocals", ha dit.

Dívar ha admès que va trigar en dimitir perquè no entrava en els seus plans: "No pensava dimitir, de fet el que he fet és renunciar. Havíem arribat a una situació insostenible per la campanya que s'estava fent i, com que també ho demanaven associacions judicials, vaig pensar que podria ser positiva la meva sortida per al futur del CGPJ ", ha ressaltat.

Sobre les despeses dels seus viatges a Marbella, Dívar ha reiterat que va triar Màlaga perquè és d'allà, i ha defensat que només han estat 11 viatges en quatre anys per anar a trobades jurídiques, i que els diners del Consell s'han fet servir sempre per pagar despeses de caràcter públic i que les despeses privades les ha assumides ell mateix.

stats