PODER JUDICIAL
Política 01/06/2012

Dívar no dimitirà pels luxes pagats pel CGPJ

El president del Suprem i del Consell General General del Poder Judicial, Carlos Dívar, no plegarà malgrat els luxes a Marbella pagats amb diner públic. Hi treu ferro i intenta ofegar la polèmica.

F.c. / J.r.
2 min
Carlos Dívar  en la roda de premsa d'ahir després del  ple del Consell General del Poder Judicial.

BARCELONA / MADRID.Carlos Dívar seguirà al capdavant del màxim òrgan de govern dels jutges espanyols. Malgrat la polèmica per les seves despeses sumptuàries a Marbella (una vintena de viatges i àpats que, segons algunes informacions, hauria fet en companyia de la seva parella sentimental en pocs mesos) i l'intens debat intern dins el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el magistrat va dir ahir que no dimitirà i que no se sent culpable de res.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dívar va comparèixer després del ple de l'òrgan i va dir que "lamenta profundament" els danys que la polèmica sobre els seus viatges a Marbella han pogut causar a la institució, quan Espanya viu "una de les crisi econòmiques més greus". Responia, dies després, a la denúncia d'un vocal del CGPJ sobre les suposades irregularitats en desplaçaments presumptament privats i finançats amb diners públics.

Tot i això, va assegurar amb "rotunditat" que "no hi ha hagut cap irregularitat jurídica, moral o política" en els seus viatges, en què sempre ha "dissociat" les despeses personals i les públiques.

Per raons de seguretat, i apel·lant al dret a la informació reservada que té com a president d'una alta institució de l'Estat, es va negar, malgrat les preguntes de la premsa, a facilitar la identitat de l'altre comensal amb qui va compartir despeses en les estades a la costa malaguenya. Va insistir a garantir, però, que té "caràcter públic i oficial" i està relacionat amb la seva tasca de president del CGPJ. Alguns periodistes han apuntat, de fet, a una relació sentimental amb una persona pròxima de l'entorn professional més íntim. Dívar va admetre que no s'ha plantejat en cap moment dimitir i que, entre altres coses, mantenir-se al càrrec és un "acte de responsabilitat" en un moment com l'actual. Va assegurar que si s'ho hagués plantejat hauria estat admetent part de la responsabilitat i que té "la consciència tranquil·la".

També va haver de sortir al pas de les declaracions fetes en una emissora en què titllava de "misèria" les despeses, i va reiterar que no són desproporcionades. "No m'he allotjat en hotels de luxe, sinó de quatre estrelles", va dir argumentant, a més, que els àpats en restaurants cars eren frugals i no gaire cars. Va indicar que se sent ensorrat anímicament i que està disposat a facilitar totes les informacions a la comissió de secrets oficials del Congrés.

stats