Política 25/10/2019

Dolors Sabater comandarà l'Assemblea de Càrrecs Electes que promou el Consell per la República

L'exalcaldessa de Badalona ha sigut la persona de consens escollida en una direcció que serà coral

Xavi Tedó
2 min
Dolors Sabater comandarà l'Assemblea de Càrrecs Electes

BarcelonaL'exalcaldessa de Badalona i ara regidora de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, comandarà l'Assemblea de Càrrecs Electes en una direcció coral en què hi haurà membres de totes les forces independentistes. Segons ha pogut saber l'ARA, Sabater ha sigut la persona de consens escollida per les diferents formacions independentistes per liderar aquesta nova institució que promou el Consell per la República.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet que no militi en cap dels grans partits independentistes i que pugui fer de pont amb l'espai dels comuns, que no s'han adherit de moment al nou ens, han sigut els motius que han convençut tant JxCat com ERC perquè lideri aquesta nova institució.

L'expresident de la Generalitat i ara president del Consell per la República va anunciar el dia de la sentència que instava els partits que tenen electes en les diferents institucions "a participar activament en l'Assemblea de Càrrecs Electes", i va marcar la seva celebració per dimecres de la setmana que ve.

A través d'una carta, Puigdemont va defensar que aquesta assemblea "és compartida per una àmplia majoria del món sobiranista, i es fa cada dia més evident que cal reforçar un espai lliure de les prohibicions, de les amenaces i les limitacions de drets a què està sotmetent l'estat espanyol les institucions d'autogovern" de Catalunya. L'expresident es referia d'aquesta manera a les impugnacions que el TC està fent arribar al Parlament per les últimes resolucions a favor de l'autodeterminació o contra la monarquia que s'han aprovat.

ERC va confirmar la seva presència en aquesta trobada del 30 d'octubre a través de Twitter. En aquesta xarxa social el partit d'Oriol Junqueras va explicar que "com a representants legítims del poble de Catalunya" es conjuren "per treballar per una solució democràtica" de la situació de Catalunya.

D'altra banda, el PDECat va informar que havia animat "tots els seus càrrecs electes" a participar en aquesta assemblea amb l'objectiu de "respondre a la sentència que empresona amb 100 anys els líders polítics i socials" de Catalunya. Aquest partit considera que aquest eina ha de servir per "disposar d'un espai lliure de les prohibicions, amenaces i limitacions" a què l'Estat sotmet Catalunya.

Aquesta trobada d'electes ha generat una certa polèmica prèvia, ja que la CUP en va impulsar una altra a principis de setmana. Els cupaires van fer un comunicat dijous en què valoraven "positivament" l'assemblea convocada per Puigdemont i en què mostraven la seva esperança que serveixi per "permetre una resposta a l'altura de les mobilitzacions" contra la sentència que hi ha hagut els últims dies.

stats