Política 17/10/2016

Dolors Sabater denuncia el "xou mediàtic" del PP: "Senyor Albiol, prou de fer servir Badalona per a la seva carrera política"

L'alcaldessa de Badalona vol "refer ponts" amb el PSC i dóna per fracassat l'intent de fer-la fora de l'alcaldia

Laia Vicens
2 min
La cap de llista de Guanyem Badalona i futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, avui en una roda de premsa davant de l'Ajuntament / ACN

BadalonaL'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha donat per fracassada l'amenaça d'una moció de censura per fer-la fora de l'alcaldia, després que el PP hagi ofert els seus 10 regidors per fer-ho. En una contundent roda de premsa, Sabater ha reclamat al líder popular, Xavier García Albiol, que aturi "l'escenificació" i deixi d'utilitzar Badalona per "projectar la seva figura". "Senyor Albiol, prou de fer servir Badalona per a la seva carrera política, n'estem farts!", ha assegurat, molt taxativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demano enèrgicament que es deixi de fer servir Badalona per interessos polítics", ha exigit Sabater, que ha qualificat la polèmica arran dels fets del 12-O de "posada en escena" i "xou mediàtic" del PP i, en concret, d'Albiol, a qui ha acusat d'orquestrar aquest "circ mediàtic" per "rellançar la seva carrera". El conflicte va començar arran de la decisió de l'Ajuntament de desobeir la resolució judicial que obligava el consistori a fer festa el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat.

Així, Sabater ha fet una crida a "no caure en la trampa del PP", a qui ha acusat d'utilitzar aquesta polèmica com una "cortina de fum" per tapar els casos de corrupció que "assetgen" el partit. L'alcaldessa ha citat en concret el judici pel cas Gürtel i el 'powerpoint' que explicava com finançar il·legalment les campanyes electorals.

Amb aquesta contundència Sabater ha donat per fet que els plans del PP de fer-la fora del poder fracassaran. Després de reivindicar la "cohesió" i la "valentia" del seu govern, l'alcaldessa ha dit que el seu és un govern "incòmode" que "no agrada a les elits representades pel PP". En aquest sentit ha anunciat la seva voluntat de "refer ponts" amb el PSC, que la setmana passada va avisar que la deriva independentista posava en risc el seu suport al govern.

"Estem segurs que el PSC es mantindrà al costat de les polítiques del canvi", ha afirmat Sabater, que ha avisat que "el nou circ mediàtic del PP queda trencat i no té recorregut". L'alcaldessa es reunirà aquesta tarda amb Àlex Pastor, portaveu del PSC, per reconduir la situació. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja ha advertit que els socialistes no impulsaran cap moció de censura amb el suport del PP.

Sabater ha recordat que dilluns passat el govern municipal, amb el suport del PSC, va aprovar les taxes i les ordenances fiscals, un projecte "progressista" que, ha confiat, el PSC no vol "tirar enrere". L'alcaldessa, a més, ha dit que entén que el PSC se sentís "incòmode" aquests últims dies arran del desacatament judicial, ha dit que "escoltarà" les crítiques dels socialistes i s'ha mostrat disposada a assumir "errors" comunicatius i de previsió. Tot i aquests "errors", Sabater ha defensat la decisió de desacatar i obrir l'Ajuntament, com un acte de "coherència absoluta" i per "defensar la sobirania local".

stats