Política 11/06/2015

Dolors Sabater: "Estem treballant sobre la hipòtesi que el PSC entra al govern de Badalona"

La futura alcaldessa de Badalona anuncia que es reuneix avui amb Albiol per primera vegada

Ara
2 min

BarcelonaLa futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha revelat en una entrevista a l'ARA amb Carles Capdevila que la principal "hipòtesi" amb la qual treballa és que el PSC entrarà al govern de la ciutat. Segons ha dit, sobre la taula hi ha dues vies per formar govern: un pacte entre Guanyem Badalona en Comú, la formació que ella lidera, ERC, ICV i el PSC o bé les mateixes forces però sense els socialistes. La decisió final dependrà del dictamen de l'assemblea del PSC, però Sabater ha admès que aquest mandat "haurà de conviure amb la vella política", però sempre integrant elements d'una nova manera d'entendre-la, com el "consens o discutir molt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sabater ha explicat que han volgut "separar" el pacte d'investidura i el de govern, i ha remarcat que per investir-la alcaldessa també rebran el suport d'un dels dos regidors de CiU. Segons ha dit, votaran a favor d'ella les forces "que creuen que calia fer un canvi a l'alcaldia", però aquesta decisió no era una "condició sine qua non" per formar govern. Ara les converses entre Guanyem, ERC, ICV i el PSC estan en la fase "de posar noms" a l'organigrama que han dissenyat entre tots, a l'espera que els socialistes ratifiquin per assemblea que entren al govern municipal.

En l'entrevista, Sabater ha anunciat que aquest migdia a la 1 es reunirà per primera vegada amb Albiol. Li demanarà, ha dit, "que ens faciliti el traspàs i que no firmi contractes d'última hora que poden hipotecar el mandat".

Risc de convivència, però no pels "tòpics"

Sabater ha reconegut que hi ha un "risc de fractura" a Badalona, però no pels "tòpics" que Albiol ha escampat sobre la immigració, sinó per les "conseqüències de la crisi econòmica". Per això, a l'espera que s'acabi de tancar el govern municipal, Sabater ha anunciat que ampliarà el pressupost destinat a l'emergència social. "Estem parlant de doblar-ho", ha afirmat.

A més, ha assegurat que demanaran al jutge tenir "informació directa" sobre els desnonaments que hi ha previstos a la ciutat per "intervenir abans". "En la línia de l'emergència social, participació i transparència hi hauran accions clares i concretes des del minut u".

"Jo sóc independentista, Guanyem és un punt de trobada"

"Jo sóc independentista", ha dit Sabater. En canvi, ha definit Guanyem Badalona en Comú com una "plataforma ciutadana" que és un "punt de trobada" entre federalistes i independentistes amb l'objectiu de construir una "república catalana".

Sabater ha confessat que és militant dels dos processos, tant l'independentista com el social. "És impensable iniciar un procés de construcció d'alguna alternativa política a Catalunya en relació a l'Estat que no tingui en compte que ha de passar per la millora de la radicalitat democratica i social", ha afirmat.

"Tinc moltes coses en comú amb l'Ada Colau"

La futura alcaldessa de Badalona ha confessat que té "moltes coses en comú amb l'Ada Colau". "Som dones, venim de baix, no venim de la política clàssica, sinó de les lluites", ha afirmat, posant de valor aquest "paral·lelisme interessant".

Sabater ha dit que "encara no ha tingut temps" de valorar una hipotètica candidatura de Catalunya en Comú per al 27-S, que ella considera de caire plebiscitari. Malgrat tot, ha avisat que el fet de fer processos de confluència implica "renúncies".

stats