CAS PUJOL
Política 28/07/2014

ICV-EUiA busca suports per fer comparèixer Pujol al Parlament

Dolors Camats veu les justificacions de l'expresident com un "insult a la intel·ligència", i els fets, com una "traïció a la confiança de molta gent"

Acn
1 min
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, i el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet / ACN

BarcelonaICV-EUiA se suma a les peticions per tal que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol comparegui al Parlament per explicar el motiu pel qual no va declarar una herència a l'estranger. Ha iniciat contactes amb tots els partits –queda pendent CiU–, i ja ha rebut resposta de tots excepte d'ERC. La coordinadora nacional d'Iniciativa, Dolors Camats, assegura que "amb una justificació per carta no n'hi ha prou" i afirma que els fets són prou greus per donar una explicació a la ciutadania. Camats ha anat més enllà i titlla "d'insult a la intel·ligència" el fet que Pujol justifiqui que en 34 anys no va trobar el moment per declarar els diners d'una herència que tenia a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder ecosocialista considera que els fets són d'una "gravetat enorme" perquè suposa una "traïció a la confiança de molta gent", pel "cop" que suposa a la "gestió pública i política" i per l'argument que, en 34 anys l'expresident "no trobés el moment" de declarar una herència de seu pare. Dolors Camats afegeix que els fets taquen "la figura del president de la Generalitat i la figura de Molt Honorable".

Camats també ha carregat contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). "Creiem que el seu partit no pot només dir que és un afer personal i que ara faran una refundació, i com si aquí no hagués passat res", ha dit la coordinadora nacional d'Iniciativa en referència a les paraules del futur número 2 de CDC, Josep Rull, que anunciava aquest diumenge l'inici d'una nova etapa al partit.

stats