DECLARACIÓ DE SOBIRANIA
Política 15/01/2013

Camats veu positius els canvis de CiU i ERC però reitera que el Parlament ha de pilotar el procés

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA mostra la seva predisposició a trobar-se amb els grups i avisa que deixar fora el PSC seria un "error de país"

Acn
2 min
Dolors Camats registra la proposta de declaració de sobirania d'ICV-EUiA. / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha considerat positiu aquest dimarts que CiU i ERC hagin introduït canvis en la seva resolució i hagin eliminat la referència a l'estat propi, però ha reiterat que el Parlament ha de ser qui piloti el procés cap a la consulta. Camats ha mostrat la predisposició del seu grup a trobar-se amb els altres quatre grups que estan a favor del dret a decidir per tal de trobar un text on tothom s'hi senti còmode, i ha avisat que deixar fora el PSC seria un "error de país". L'objectiu, a parer seu, és que la majoria que l'anterior legislatura es va construir al Parlament al voltant del concepte del dret a decidir ara no es vegi reduïda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha recordat que el seu grup va considerar un "error" que CiU i ERC acordessin un text inicial on ja es marqués l'estat propi com a objectiu de la consulta. És per això que van fer la seva pròpia proposta, sense predeterminar el resultat del referèndum i apostant perquè el Parlament piloti el procés. Dit això, ha celebrat les modificacions que han fet nacionalistes i republicans, però ha insistit que ara cal que la cambra catalana sigui la protagonista, com ja va passar amb l'Estatut i el pacte fiscal, on el Govern va cedir el seu paper al Parlament. "Els canvis són positius i ajudaran que trobem un text comú, però ara el que hem d'intentar és que els següents passos es facin bé i el paper central del Parlament és fonamental", ha argumentat.

En aquest sentit, ha opinat que els grups es poden sentir còmodes amb el text que ha presentat ICV, però ha assegurat que tampoc s'enrocaran en la seva proposta, sinó que intentaran trobar una declaració on tothom s'hi senti còmode. L'objectiu és que la majoria aconseguida l'anterior legislatura al voltant del dret a decidir no es vegi ara reduïda. En aquest sentit, ha opinat que deixar fora el PSC seria un "error de país", tot i que tampoc ho ha volgut marcar com una línia vermella. Per veure què passa, ha considerat que cal fer una reunió a cinc, entre tots els grups.

stats