DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 19/09/2013

ICV-EUiA reclama concretar en el Debat de Política General com convocar la consulta

Camats obre la sessió als ciutadans, que podran fer arribar les seves aportacions a la coalició usant l'etiqueta #TotADebat a Twitter

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha exposat aquest dijous al matí com planteja el seu grup el Debat de Política General de la setmana vinent. Els ecosocialistes preveuen que el debat entorn del procés sobiranista serà "un eix central" i, per tant, reclamaran que "atès l'acord polític i social a Catalunya, es concreti com exercir aquest dret a decidir". Segons Camats, "no té sentit aprovar una resolució només de suport al dret a decidir", ja que el Parlament ja ho ha fet en dues ocasions aquesta legislatura, i el que cal ara és "plantejar per quines de les vies" s'intenta convocar la consulta. ICV-EUiA intentarà pactar una resolució amb la resta de partits que participen a la comissió d'estudi del dret a decidir –CiU, ERC, PSC i CUP– per mirar de concretar quines fórmules poden usar per intentar en primera instància celebrar un referèndum pactat amb el govern espanyol, atès que el seu president, Mariano Rajoy, "no ha tancat" del tot la porta al diàleg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Camats també ha avançat que impulsaran resolucions sobre moltes altres qüestions, com les retallades, les polítiques socials o la retirada d'una paga dels empleats públics. Així, la dirigent ecosocialista ha avançat que volen obrir el debat i que els diputats de la coalició es reuniran amb les entitats amb qui normalment treballen perquè els traslladin propostes per dur al Parlament. A més, altres organitzacions i ciutadans podran fer arribar a ICV-EUiA les seves inquietuds per al debat usant a Twitter l'etiqueta #TotADebat. No és el primer cop que la formació s'obre a propostes de fora de la cambra catalana, atès que ja en va rebre abans de l'últim debat d'investidura d'Artur Mas.

stats