ELECCIONS 25-N
Política 02/11/2012

Camats diu que si ICV hagués governat 23 anys no hauria "omplert Catalunya de peatges"

La número dos a la llista dels ecosocialistes critica que Recoder justifiqui amb el passat que ara no estigui "fent res en polítiques de mobilitat"

Agències
2 min
Dolors Camats s'ha reunit amb dones candidates i regidores de la coalició. / ACN

Barcelona"Si jo hagués tingut l'oportunitat de governar durant 23 anys, no hauria permès que Catalunya s'omplís de peatges de la manera que ho va fer, i si hagués condicionat els governs de l'Estat durant 20 o 30 anys no hauria permès que la inversió en ferrocarrils a Catalunya s'hagués centrat en el TAV i deixés abandonat el tren que agafa la majoria de la població, el de Rodalies". Així ha contestat la número dos d'ICV-EUiA, Dolors Camats, al conseller de Territori, Lluís Recoder. Ha titllat d'"absurd" que el conseller critiqui el que va passar fa uns anys "per defensar que no està fent res en polítiques de mobilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Camats ha acusat el conseller de vendre's "un excel·lent instrument" per fer polítiques de mobilitat com és Tabasa. "És una empresa pública, que pot fer aquestes inversions, que té capacitat d'endeutament i finançament, és una empresa que podria donar beneficis", ha recordat. "El conseller té poca credibilitat en dir que voldria fer, si es ven el millor instrument que té", ha afirmat la número dos dels ecosocialistes.

Per Camats, els carrils VAO "són un bon instrument per regular la circulació, són un bon instrument si es pensen i es dissenyen bé, però com totes les polítiques de mobilitat necessiten una gran inversió".

Contra la feminització de la pobresa

En roda de premsa després d'una trobada amb les dones que integren la llista d'ICV-EUiA per al pròxim 25-N, Camats ha indicat que aquestes polítiques que afecten el "coixí" social que representen les dones "vénen acompanyades d'un discurs que ens transporta a la idea de família i la idea de dones del passat". Per això la candidata d'ICV-EUiA ha indicat que s'ha de "revertir i derrotar aquestes polítiques i aquest discurs" el 25 de novembre que ve. En aquest sentit, i com a alternativa a les polítiques del govern de CiU, Camats ha dit que ICV-EUiA proposa un pla integral contra la feminització de la pobresa.

stats