FINANCES PÚBLIQUES
Política 30/05/2013

Camats insta Mas i Rajoy a "no acatar les imposicions de la 'troica'" amb el dèficit

ICV-EUiA considera que les mesures que reclama Europa "provocaran retallades més importants en els propers pressupostos"

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha instat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, a "desobeir" les directrius que la Comissió Europea ha dictat per a Espanya i a "no acatar les imposicions" que ha fixat a canvi de la flexibilització del sostre de dèficit per a l'Estat i, per extensió, per a les autonomies. I és que, per a ICV-EUiA, les reformes estructurals que exigeix Europa només aconsegueixen "ajornar" els ajustos, perquè segons els ecosocialistes, són aquestes mesures les que provocaran "unes retallades més importants en els propers pressupostos", començant per les pensions i els drets laborals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És inacceptable el que es proposa i és inacceptable que els governs vulguin acatar les mesures i perdin l'oportunitat de plantar-se". D'aquesta manera Camats ha valorat les reaccions del govern de la Generalitat i de l'executiu espanyol a les directrius europees derivades de la flexibilització del límit de dèficit per l'Estat.

En aquest sentit, ha demanat a Artur Mas que "aprengui la lliçó" i "no acati" les xifres que li vindran "imposades" per al dèficit autonòmic. "Reiterem que hauria de fer un pressupost desobeint el límit de dèficit", ha insistit, tot argumentant que "aquest no és un problema d'arribar a l'1,5% o el 2%". "És plantant-se a aquestes exigències que solucionarem el tema", ha sentenciat.

De la mateixa manera, Camats ha considerat que la directriu de la Comissió Europea i la reacció de l'executiu de Rajoy demostren que "Espanya està intervinguda i no té marge de reacció en tota mena de política econòmica i pressupostària". "Avui el govern espanyol està sotmès al dictat de la Comissió i la 'troica'", ha valorat, i també advertit, però, que l'augment del sostre de dèficit que ha permès Europa és a canvi "d'unes reformes estructurals que ajornen les retallades" però que només provocaran "més retallades i més importants" en els propers pressupostos. "Les reformes que imposa la 'troica' canvien els drets socials, les estructures de l'estat del benestar, i tot això perquè l'Estat gasti menys i deixi desprotegida i amb menys drets a la ciutadania", ha alertat Camats, que albira que aquestes mesures "ens aboquen a més patiment i no són útils per sortir de la crisi".

stats