HOMENATGE A COMPANYS
Política 15/10/2013

ICV obre la seva querella a Argentina contra els represaliats del PSUC a altres víctimes republicanes

ERC pronostica que la resposta de l'Estat sobre la consulta serà negativa, igual que amb les demandes de revisar les condemnes pel franquisme

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha explicat durant l'homenatge a Lluís Companys en el 73è aniversari del seu assassinat que dilluns va decidir que la querella pels crims als dirigents i militants del PSUC que presentarà a la justícia argentina contra el franquisme s'obri també a d'altres "víctimes de la repressió franquista". "No hem trobat empara en la justícia espanyola", ha lamentat la dirigent ecosocialista, que ha donat a conèixer que han estat recollint dades sobre els seus represaliats -com ja va avançar l'ARA- i que aviat se sumaran a la causa argentina per "fer valer la memòria dels militants del PSUC", però també d'altres republicans. "Encara veiem que hi ha qui intenta desdramatitzar el que va representar el franquisme", ha criticat Camats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, precisament aquest dimarts ERC ha registrat a Argentina la querella contra l'assassinat de Companys. "Continuem reclamant la justícia que creiem que pertoca", ha defensat la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que ha carregat contra "la manca d'esforços de l'estat espanyol per revisar el seu passat", cosa que "suposa un exemple de les seves mancances democràtiques". Pel que fa a la celebració del referèndum, "la resposta serà la mateixa", ha previst Rovira, que tot i això ha avançat que "si el govern i les institucions públiques espanyoles no hi posen les vies, ho acabarà fent el dret internacional".

stats