CANVI DE CICLE
Política 22/03/2014

Camats creu que l'escrit de la Fiscalia del TSJC dóna força al debat sobre la consulta al Congrés

La coordinadora nacional d'ICV assegura que "hi ha vies legals" per fer el referèndum, i que el que no hi ha és "voluntat política"

Acn
1 min

TarragonaDolors Camats, coordinadora nacional d'ICV, ha dit que des del seu partit sempre han defensat que fer una consulta o un referèndum sobre l'encaix o la relació política entre Catalunya i Espanya és una reivindicació legal. Ho ha justificat dient que "la prova és que el dia 8 d'abril estarem reivindicant la possibilitat de fer un referèndum al Congrés", demanant que "ens traspassin la competència" per tirar-lo endavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha insistit que hi ha "vies legals", però que no hi ha "voluntat política dels partits majoritaris" de l'estat espanyol "de seure i parlar" sobre la qüestió. Així, ha assegurat que l'escrit de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és un argument més per defensar la consulta.

Així mateix, Camats ha acusat al PP de tenir "al·lèrgia a la democràcia", després de les paraules del portaveu dels populars al Congrés, Alfonso Alonso, en les que considerava igual d'antidemocràtic imposar la voluntat per la violència que per les urnes al marge de la llei. La coordinadora nacional d'ICV ha lamentat que el PP assenyali moviments democràtics com el procés sobiranista i les marxes de la dignitat que aquest dissabte es manifestaran a Madrid. La dirigent ecosocialista ha afirmat també que amb aquest tipus de declaracions, que ha qualificat d'intolerables, el PP demostra que "li molesta la democràcia".

stats