REFORMA DE L'AVORTAMENT
Política 21/12/2013

ICV reclama al Govern que blindi a Catalunya el dret a l'avortament

Dolors Camats insta el Parlament a què impulsi una llei catalana de drets i salut sexual i reproductiva i que les administracions públiques desobeeixin la reforma del PP

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha carregat aquest dissabte en el consell nacional de la formació contra la reforma de la llei de l'avortament que va presentar divendres el govern espanyol. "Per tapar les vergonyes de la corrupció carreguen contra les dones, els seus drets i la capacitat de decidir quina vida volem", ha lamentat la dirigent ecosocialista, que creu que la mesura pretén acontentar "la part més retrògrada de l'electorat del PP, que s'ho pren com una venjança". Per fer-hi front, ha exigit la retirada de la iniciativa, ha cridat a desobeir-la des de la societat i les administracions públiques quan s'aprovi i ha instat el Parlament iniciar la tramitació d'una llei catalana de drets i salut sexual i reproductiva. La cambra catalana va aprovar el setembre, durant el debat de política general, resolucions a favor d'impulsar aquest norma, de dotar de recursos la llei espanyola vigent en la matèria i de blindar els drets que hi ha contempla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el Parlament va rebutjar el maig per àmplia majoria la reforma que ja havia anunciat el govern espanyol. Llavors, ERC, PSC, ICV-EUiA, la CUP i la major part dels diputats de CDC –que tenien llibertat de vot– van votar a favor de la moció que rebutjava la reforma, Unió, C's i dos diputats de CDC –la consellera Irene Rigau i Glòria Renom– es van abstenir i el PP hi va votar en contra.

Camats ha definit la mesura com una "contrareforma des del masclisme governamental". "No deixarem que tiri endavant aquesta ni cap altra contrareforma", ha insistit. Tot i això, la ha inclòs en un procés general en què "s'ho estan carregant tot" i "s'acarnissen en les capes més febles de la societat". "No és casualitat que coincideixin tantes mesures, ja estan preparant el terreny per privatitzar el que abans era seguretat social i estat del benestar", ha denunciat.

stats