Política 19/10/2013

Dolors Camats: "No ens serveixen eleccions d'un sol tema, volem eleccions constituents"

La coordinadora nacional d'ICV reivindica més espais de confluència de l'esquerra catalana

S. G.
1 min

BarcelonaCop de porta d'ICV-EUiA a les eleccions plebiscitàries que planteja el Govern d'Artur Mas si l'executiu espanyol barra el pas a la consulta. "No ens serveixen eleccions d'un sol tema, com un plebiscit. Volem eleccions per canviar-ho tot: que siguin constituents", ha reivindicat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, a la convenció municipalista que celebren aquest dissabte els ecosocialistes a Vilanova i la Geltrú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha assegurat que aquestes eleccions constituents han de servir "per decidir-ho tot", ja sigui el model territorial o la política econòmica i social del país. "No ens deixarem privatitzar ni les eleccions ni la política", ha insistit Camats, qui ha afegit: "Si estem davant d'un canvi d'època, el procés constituent o el fem nosaltres o ens el faran". Una afirmació que ha suposat una clara picada d'ullet al moviment de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

I és que la dirigent ecosocialista ha reivindicat també més "espais de confluència" de les esquerres del país. Al seu parer, ja existeixen espais de resistència i de mobilització compartits però considera que en falten de suma i construcció per "teixir noves aliances".

En una jornada que el coordinador general d'EUIA, Joan Josep Nuet ha definit com el tret de sortida de les municipals del 2015, Camats ha defensat que els ajuntaments són "els dics de contenció contra l'austeritat i davant els atacs dels governs de CiU i PP" i ha alertat que estan patint un "clar intent de ser desmantellats".

La dirigent ecosocialista ha fet una crida al seu partit a no conformar-se només en "resistir" sinó a arromangar-se per construir una autèntica alternativa en què la ciutadania sigui la protagonista del canvi.

stats