CANVI DE CICLE
Política 10/02/2014

ICV treu ferro a la divisió d'IU davant una possible consulta no pactada amb l'Estat

Dolors Camats valora molt positivament que un partit estatal avali el dret a decidir, cosa que demostra que aquest "no és una entelèquia o un caprici"

Acn/ara
1 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha valorat molt positivament que un "partit estatal" com Esquerra Unida (IU) hagi avalat el dret a decidir i la celebració d'una consulta en la seva conferència monogràfica sobre el model d'estat federal que s'ha celebrat aquest cap de setmana. " El dret a decidir no és una entelèquia o un caprici sinó que forma part del model d'estat federal que defensen", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paral·lelament, Camats ha tret importància a la divisió interna que va suscitar una resolució promoguda per la direcció d'IU en què s'avalava només la consulta si aquesta era pactada amb l'Estat. El text va tirar endavant, però més de la meitat dels delegats a la conferència del partit s'hi van oposar o van abstenir-se perquè creien que la Generalitat l'havia de poder convocar encara que s'hi oposés l'executiu espanyol –tal com defensa precisament ICV.

stats