DRET A DECIDIR
Política 15/10/2014

Camats (ICV) "encara no sap" si anirà a votar el 9-N; Rull (CDC) i Rovira (ERC) segur que ho faran

La republicana i l'ecosocialista acusen CiU d'haver actuat de forma "unilateral" amb la nova proposta de consulta

Ara
1 min

BarcelonaTens debat entre CDC, ERC i ICV l'endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi anunciat la seva alternativa a la consulta del 9-N. La coordinadora nacional dels ecosocialistes, Dolors Camats, ha assenyalat que "encara no sap" si anirà a votar, mentre que el coordinador general de Convergència, Josep Rull, i la secretària general dels republicans, Marta Rovira, segur que participaran en el nou 9-N. "Esperava poder votar amb totes les conseqüències", ha apuntat Camats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un debat a tres bandes emès a RAC1 des del Parlament, les representants d'ERC i ICV han acusat el Govern de decidir de forma "unilateral" l'alternativa a la consulta. "S'ha canviat de projecte", ha apuntat Rovira. "No entenem que s'hagi suspès el que estava acordat", ha afegit la secretària general dels republicans, que considera que ja s'havien "superat els esculls" i que caldria "retornar" a la feina feta a les dues primeres cimeres.

"L'única cosa que canvia és l'instrument legal per posar les urnes", ha justificat Rull. Camats ha retret al Govern que plantegi el 9-N com una "primera volta" de les properes eleccions catalanes.

stats