Política
Política 14/12/2011

Dolors Montserrat (PP) creu que portar el govern espanyol als tribunals només augmentarà la “conflictivitat”

La vicepresidenta tercera del Congrés dóna part de culpa de l'impagament dels 759 milions d'euros a “una mala gestió” del Govern d'Artur Mas

Ara
1 min
Dolors Montserrat (PP), viceresidenta tercera del Congrés, durant l'entrevista als 'Matins' de Tv3

BarcelonaLa recentment nomenada vicepresidenta tercera de la mesa del Congrés, la popular catalana Dolors Montserrat, considera que portar el govern espanyol als tribunals només augmentarà la “conflictivitat” entre Catalunya i Espanya. “No pensem que solucionarem el conflicte posant un contenciós administratiu”, ha dit Montserrat, que ha ha instat al “diàleg” i a la “negociació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3, Montserrat ha situat l'impagament dels 759 milions d'euros a Catalunya en un “incompliment” de Rodríguez Zapatero, però també ha atorgat part de culpa a “una mala gestió” del Govern d'Artur Mas. Montserrat ha subratllat que l'acord entre Mas i Zapatero es va tancar al febrer, i en aquest sentit ha dit que “la vehemència [d'Artur Mas] d'ara l'hauria d'haver exercit amb Rubalcaba i Chacón mesos enrere”.

No obstant això, Montserrat ha insistit en la “mà estesa” que, “des d'un inici”, ha mostrat Rajoy amb Catalunya, i ha situat la “voluntat” del PPC a fer de “mitjancers” entre la Generalitat i el govern espanyol.

Sobre la possibilitat de grup parlamentari propi per a Amaiur, Montserrat ha dit que la decisió la prendrà la mesa del Congrés “en fer complir el reglament”, el mateix cas amb el qual es trobarà UpyD. La vicepresidenta tercera ha assegurat que “serà una decisió tècnica”, i en cap cas “política”.

Montserrat, que ocupa la cadira de Jorge Fernández Díaz al Congrés, considera el seu nomenament “un premi de Rajoy al PPC”, alhora que deixa a l'aire el paper que podria reservar-li el president entrant a Fernández Díaz en el govern espanyol, malgrat que ha evitat vaticinar-li un ministeri.

stats