Política 27/03/2016

Domènech afirma que la confluència de Colau podria guanyar les eleccions catalanes sota el nom d'En Comú Podem

"Aquesta marca ja va guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya", recorda el cap de files de la confluència al Congrés dels Diputats

Ara
2 min
Xavier Domènech, en celebrar el resultat, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, ha obert la porta que el nou espai d'esquerres anunciat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es digui En Comú Podem i ha considerat que hauria d'estar en disposició de guanyar les pròximes eleccions catalanes. "En Comú Podem és una marca que va guanyar les eleccions i que ha estat ratificada electoralment. Expressa aquest missatge. S'ha de debatre però em sembla una bona marca", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'espai polític proposat per Colau hauria de donar estabilitat a les confluències que diversos partits d'esquerra a Catalunya han format en les últimes convocatòries electorals, on sempre s'han presentat amb marques diferents. En Comú Podem ha estat la marca elegida per a les eleccions generals i la candidatura es va imposar a Catalunya, i Domènech creu que aquesta confluència ha d'estar preparada per guanyar les pròximes eleccions catalanes: "Si fem les coses com les hem de fer, sí".

"Quan guanyes les eleccions a Catalunya, tot i que siguin unes generals, tens la responsabilitat de convertir això en un espai polític que sigui una alternativa per a les classes populars i una alternativa de país", ha tancat. Domènech ha recordat que la seva candidatura es va imposar tant a Barcelona, la ciutat més gran de Catalunya, com a Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona), el municipi més petit, i això demostra la seva capacitat per ser "molt transversal".

No es planteja liderar aquesta confluència ni considera que sigui el moment de parlar sobre qui hauria de ser el candidat a la Generalitat, però sí que afirma: "És evident que el lideratge fort en termes simbòlics i personals és el de l'Ada", l'alcaldessa de Barcelona. També advoca perquè tots els actors polítics immersos en aquest projecte, com Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo, entre d'altres, no esperin "molt en el temps" per concretar aquest espai polític, que hauria d'estar preparat per a les pròximes autonòmiques.

stats