Política 05/01/2017

Domènech puntualitza que els 'comuns' no renuncien ni al referèndum ni a un Govern diferent

El líder d'En Comú Podem es veu obligat a fer un aclariment al seu Facebook després d'haver demanat "eleccions ja" a la Generalitat en una entrevista a la SER

Ara
2 min
Xavier Domènech i Ada Colau ahir a la presentació del grup impulsor del nou partit.

BarcelonaXavier Domènech, líder d'En Comú Podem, assegura que "no renunciarem a treballar i mobilitzar-nos pel dret a decidir com a poble, tampoc renunciarem en cap moment que els catalans i les catalanes puguin construir una Catalunya diferent, amb uns pressupostos diferents, amb unes polítiques més justes i redistributives, no segrestades per la dreta". Domènech ha hagut de fer aquest aclariment en un post al seu Facebook després de les interpretacions que es van fer de les seves paraules en una entrevista a la SER dimarts passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No renunciem a un referèndum efectiu que hem defensat com pocs al llarg d'aquest últim any, posant-lo a l'agenda de l'Estat com mai a partir les nostres aliances fraternes amb les quals vam agrupar més de cinc milions de vots. Tampoc renunciem a construir una alternativa a una majoria governamental que no s'atreveix a tocar l'IRPF a les grans fortunes, l'impost sobre el patrimoni o de successions per rescatar a la ciutadania més colpejada per la crisi", ha afegit.

A banda, en una entrevista a la revista 'El Temps', Domènech explica que "la construcció de la sobirania de Catalunya sempre s’ha fet a partir de la mateixa voluntat dels catalans. I aquesta voluntat ha inclòs grans dosis de desafiament. Per tant, si l’Estat ara està tancat, Catalunya té legitimitat per protagonitzar la seva pròpia construcció. I si això significa un desafiament, doncs un desafiament. Si això significa traspassar l’ordenament jurídic, es traspassa l’ordenament jurídic". Però això no vol dir que estigui d'acord amb un referèndum unilateral: "Se’ns fa difícil pensar que un 9-N bis sigui el desafiament que necessitem. Més que res perquè has d’estar ben convençut que t’enfortirà, que no et debilitarà".

stats