Política 14/12/2015

Domènech respon als atacs de Ciutadans: "Estan una mica desesperats"

El líder d'En Comú Podem assegura que Podem retirarà les querelles pel 9-N si governa 

Laia Vicens
2 min
El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, i el candidat de la coalició per Tarragona, Fèlix Alonso, amb altres membres d'En Comú Podem, a Tortosa / PERE FRANCESCH (ACN)

TortosaHo havia avisat el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ahir en un acte a Mollet del Vallès: "Són els altres que atacaran i es posaran nerviosos". I el primer atac ha arribat aquest matí per part del candidat de Ciutadans a Barcelona, Juan Carlos Girauta, que ha vinculat Podem "amb els amics d'ETA". En un contacte amb els mitjans de comunicació des de Tortosa, Domènech ha replicat que si apel·len aquest discurs, "significa que estan una mica desesperats" perquè es pensaven que guanyarien a Catalunya "i han descobert que no serà així". Amb un to calmat, Domènech ha dit que les acusacions de Ciutadans són "de manual".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Tortosa, Domènech ha apuntat que a les eleccions del 20-D estan "en joc dos models de país": o el d'En Comú Podem o el de Ciutadans. I des de la capital que va 'sublevar-se' contra el Pla Hidrològic Nacional impulsat pel PP, Domènech ha dit "clar i català" que "no permetran que el partit dels negocis converteixi l'aigua en un negoci", en referència a Ciutadans. El líder d'En Comú Podem ha reivindicat que la seva formació "defensarà el territori, els aqüífers, les zones inundables i frenarà qualsevol pla hidrològic".

A més, ha criticat el projecte Castor, un "model especulatiu, antiecològic, que posa en perill la sostenibilitat del territori i que provoca indemnitzacions injustificades", en referència als 4.000 milions d'euros que "pagarem entre tots i totes" a Florentino Pérez. Domènech ha proposat fer una auditoria de la indemnització, que ha de ser "revisable i reversible". "Haurem d'asseure'ns amb els grans interessos econòmics del país per dir-los que no podem seguir així", ha afirmat.

Podem retirarà la querella a Mas si governa

"Sí, cap problema. Evidentment que les retirarem". Així ha contestat Domènech la petició del candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, que els líders de PSOE i Podem es comprometin a retirar les querelles pel 9-N imposades contra Artur Mas i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega. El líder d'En Comú Podem ha confirmat que si Podem governa, l'Estat farà marxa enrere en la judicialització del plet català i reivindicarà la via política per solucionar el conflicte.

L'AP-7 gratuïta i l'Euromed a l'Aldea

Per la seva banda, l'alcalde d'Altafulla i el cap de llista d'En Comú Podem a Tarragona, Fèlix Alonso, ha defensat que l'AP-7 ha de ser "gratuïta", almenys fins que no hi hagi l'A-7, i ha reivindicat que "els trens d'Euromed s'aturin a l'Aldea".

A més, ha pronosticat que la "remuntada" de Podem el 20-D permetrà arribar a la Moncloa i poder derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), que està "convertint els ajuntaments en simples finestretes".

stats