Política 19/12/2016

Els 'comuns' presenten el seu equip

A més dels representants dels partits, la nova formació comptarà amb militants d'esquerres com Arcadi Oliveres, Manolo Tomás, Oriol Nel·lo, Albert Recio o Joan Subirats

Jordi Mumbrú
1 min
Els 'comuns' presenten el seu equip

BarcelonaL'espai dels comuns ha fet públic aquest dilluns el nom de les persones que formen part de l'ambiciós projecte de creació del nou partit que vol aglutinar bona part de l'esquerra. A més dels representants dels diferents partits que formen part del projecte, dins del "grup impulsor" hi ha també noms destacats de l'esquerra com Vicenç Navarro, Arcadi Oliveras, Joan Subirats o Oriol Nel·lo. Ells seran els encarregats de "vetllar pel desplegament dels debats" que s'aniran produint, segons fonts de la formació. Aquest procés porta el nom de "Un País en Comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup impulsor ha celebrat aquest dilluns la primera reunió oberta als mitjans de comunicació per donar el tret de sortida de la creació del nou espai. La presentació s'ha fet a la nova seu del partit, al carrer Marina, que encara està en obres. Segons el calendari previst, a principis d'abril se celebrarà l'assemblea constituent de la nova formació.

El cap visible del projecte i diputat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha recordat: "Hem estat molts anys per arribar fins aquí", i ha remarcat que ja hi ha un gran recorregut fet. "Hem guanyat l'alcaldia de Barcelona i les dues últimes eleccions", ha dit.

El projecte vol sumar els militants i votants dels partits que han decidit fer el pas endavant (Barcelona en Comú, ICV, EUiA, Podem i Equo) i vol aconseguir convèncer també altres persones decebudes amb l'actual mapa polític.

Entre els noms dels representants polítics que formen part del grup impulsor hi ha Marta Ribas i David Cid (d'ICV), Joan Giner i Noelia Bail (Podem), Eva Balart i Toni Saladó (EUiA), Joan Giner i Àngels Martínez (Podem) i Toni Ribas (Equo).

stats