Política 31/07/2019

Dos condemnats per desordres públics pels aldarulls del dia de la detenció de Puigdemont

El jutge els imposa penes d'un any i un any i mig d'empresonament

Ara
2 min
Els dos membres dels CDR parlant al banc dels acusats abans de començar el judici a l'Audiència de Barcelona.

BarcelonaLa sala segona de l’Audiència de Barcelona ha condemnat per desordres públics dos activistes de l’Hospitalet de Llobregat que el 28 de març del 2018 van participar a les manifestacions de Barcelona contra la detenció de l’expresident Carles Puigdemont. El tribunal considera provat que els dos manifestants van entorpir el pas dels Mossos d’Esquadra durant les protestes als carrers pròxims a la Delegació del govern espanyol, i els condemna a penes de presó d’un any –per a ella– i un any i mig –per a ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, com que les condemnes són inferiors als dos anys i els activistes no tenen antecedents, evitaran entrar en un centre penitenciari. Al judici celebrat a principis de juliol un dels dos condemnats també va ser jutjat per atemptat a l'autoritat. El tribunal, però, ha descartat condemnar-lo per aquest delicte perquè considera que no hi va haver intenció d’actuar contra els agents policials.

L’advocada dels dos encausats, Laia Serra, ha explicat a l’ACN que l’objectiu de la defensa era aconseguir l’absolució dels dos acusats “perquè hi havia diversos vídeos contradient de manera frontal i determinant el relat policial”. Tot i això, ha celebrat que "l'escenari més crític ha quedat desterrat", en referència que el delicte d'atemptat a l'autoritat, pel qual la Fiscalia demanava sis anys de presó, ha quedat descartat. L'advocada també ha apuntat que analitzarà amb els dos condemnats quines opcions tenen de recórrer el cas.

Manifestació de suport

Coincidint amb la publicació de la sentència, desenes de persones s’han concentrat aquest dimecres a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per donar suport als dos encausats, explicar el cas i fer una primera valoració de la sentència. Entre aquestes persones hi havia el diputat de la CUP Carles Riera, que s'ha dirigit als Mossos d'Esquadra i els ha retret l'aplicació de la 'llei mordassa' en manifestacions. Així mateix, hi ha hagut alguns moments de tensió i els Mossos d'Esquadra han identificat alguns dels manifestants.

A la localitat dels dos encausats, l'Hospitalet de Llobregat, diversos veïns també s'han concentrat per donar-los suport.

stats