DRET A DECIDIR
Política 14/07/2014

Joana Ortega, sobre la consulta: "La negativa de l'Estat ajorna la decisió, però no la mata"

La vicepresidenta del Govern diu a Catalunya Ràdio que "hi ha un esperit més viu que mai per exercir la democràcia" a Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, avisa l'executiu espanyol que, amb el no a la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya, l'únic que fa és "ajornar la decisió", però "no la mata". Ortega està convençuda que a Catalunya hi ha "un esperit més viu que mai per exercir la democràcia", i adverteix a Mariano Rajoy que la seva "negativa" no és a Artur Mas, sinó "al poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Ortega ha evitat concretar si el Govern té un pla B a la consulta, i ha reiterat que, ara mateix, "tots els plans" passen pel 9-N. En aquest sentit, i sobre la consulta, ha subratllat que cal que sigui "legítima, legal, democràtica i transparent", alhora que "amb un resultat indiscutible a tots els nivells".

Preguntada sobre la trobada Mas-Rajoy, Ortega no ha volgut donar cap detall sobre quan es produirà, i ha remarcat la necessitat que sigui una reunió "discreta". "El més important és que es produeixi", ha conclòs.

Tot a punt per la consulta

Ortega ha assegurat que el Govern ja ho té "tot preparat" per al 9-N, a l'espera d'aprovar la llei de consultes, previsiblement a principis de setembre. En aquest sentit, la vicepresidenta ha explicat que estan treballant en el mapa de punts de participació, i que ja s'han posat en contacte amb diversos ajuntaments per demanar la seva col·laboració. Una petició que, segons ha assegurat, ha rebut una resposta "activa" en la majoria dels casos.

Ortega ha xifrat en unes 2.000 les urnes de què disposa el Govern, i ha explicat que la Generalitat també disposa d'eines informàtiques que elaboraran el cens de participació després de l'aprovació de la llei de consultes i del decret de convocatòria.

stats