DRET A DECIDIR
Política 28/03/2014

Junqueras: "No ens rendirem, no ens resignarem al fet que no ens deixin votar"

Més de 600 persones omplen a vessar la sala Pal·làdium de Pallejà en la presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, on s'han adherit el 70% dels consistoris de la comarca

M. Colomer / S. Barroso
2 min
Salvador Esteve, Oriol Junqueras i Lluís Tejedor. MANOLO GARCÍA

Barcelona"No ens rendirem ni ens resignarem al fet que no ens deixin votar. Si el procés el protagonitza la majoria i no es resigna i no es rendeix i fa tot el possible pensant en tothom, guanyarem!". Missatge nítid del líder d'ERC, Oriol Junqueras, davant l'oferta de millora singularitzada del finançament que ultima el govern de Mariano Rajoy a canvi que la Generalitat renunciï al procés sobiranista. Així s'ha posicionat un llargament aplaudit Junqueras davant la informació que ha publicat aquest divendres l'ARA sobre l'oferta de Rajoy per fer avortar la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ho ha dit davant un auditori Pal·làdium de Pallejà, al Baix Llobregat, ple a vessar –ha calgut habilitar una pantalla a fora per encabir les més de 600 persones que hi han assistit– i entregat en defensa del dret a decidir i de la consulta del 9-N. L'acte, amb motiu de la presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat que aplega el 70% dels ajuntaments de la comarca, a més de centenars d'entitats de tot ordre.

Al costat del líder republicà, que hi ha participat en qualitat d'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, hi han intervingut, a més dels líders dels sindicats UGT i CCOO a Catalunya i de l'ANC i Òmnium, els alcaldes de Martorell, Salvador Esteve (CiU), i el del Prat de Llobregat, Luis Tejedor (ICV), que han fet, amb matisos ideològics, una abrandada defensa del dret a decidir dels catalans.

Clam a favor de les urnes

L'acte s'ha acabat convertint en una mostra de la potència del moviment social a favor de la consulta del 9-N en una comarca històricament poc mobilitzada pel que fa a l'eix nacional i ha esdevingut una clara resposta als intents del govern espanyol, ja sigui a base del discurs de la por o amb contrapropostes, de desactivar el clam social sobiranista. "El dret a vot el tenim perquè ens el vam guanyar, i hem de poder decidir”, ha asseverat Esteve, convençut que el 9-N els catalans podran votar "passi el que passi". Perquè, segons ell, ara "el poble ha anat tan endavant que és impossible recular".

"Els pobles han de poder ser el que volen els homes i les dones d'aquests pobles, per radicalitat democràtica", ha clamat Tejedor, que ha expressat la urgència que la consulta es faci perquè el debat polític deixi d'estar monopolitzat per l'eix nacional i poder centrar el debat com "un país normal" en l'eix social.

En la seva benvinguda, l'alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez (CiU) ha parlat del dret a decidir com una "part fonamental del nostre futur com a societat" i, enmig d'un llarg aplaudiment, ha demanat "coratge i fermesa" a l'ANC especialment ara que en entorns mediàtics i polítics de l'espanyolisme sonen els timbals de la il·legalització. Per Álvarez, que ha reconegut el paper del president de la Generalitat en el procés d'autodeterminació, "la història de Catalunya no la poden escriure des de fora. L'hem d'escriure els catalans. Avui escrivim una nova plana d'aquesta història", ha conclòs.

“ENS hem de guardar bé” d'un“estat mpolt poderós”

“el dret a vot el tenim pq ens el vamguanyar, i hem de poder decidir”

stats