POLÍTICA
Política 18/02/2014

ICV-EUiA veu innecessari pactar un punt comú de defensa del dret a decidir en el programa de les europees

Els ecosocialistes creuen que és "obvi" que totes les formacions que han pactat la consulta incloguin una referència a la qüestió i no creuen que calgui un redactat idèntic

Ara / Acn
1 min

BarcelonaICV-EUiA ja ha deixat clar que no assistirà a una cimera per pactar un punt comú de defensa del dret a decidir per a les eleccions europees. Els seus dirigents no consideren necessària aquesta reunió i volen evitar fotografies que només serveixin per "gesticular" sobre la qüestió. Aquest dimarts, la portaveu parlamentària ecosocialista, Dolors Camats, ha afegit que no veuen necessari ni tan sols pactar aquest punt en comú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És obvi que nosaltres parlarem del dret a decidir en el programa de les europees", ha indicat Camats, que ha subratllat que el programa d'ICV es farà d'acord amb les bases del partit i que el punt referent a la defensa de l'exercici del dret a decidir no necessàriament ha de coincidir amb la de les altres formacions que defensen el referèndum del 9-N.

Trobada amb l'ANC

Camats ha explicat que aquest va ser el plantejament que van defensar dilluns passat en una reunió amb la resta de grups convocada lluny dels focus mediàtics per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Nosaltres defensarem la consulta i el dret a decidir en l'exercici pràctic institucionalment allà on tinguem presència, i políticament i socialment al carrer", ha insistit, per subratllar que és una "obvietat" que els partits proconsulta la portaran al programa electoral.

stats