Política 21/11/2014

L'associació Drets promou l'autoinculpació massiva pel 9-N als jutjats catalans

Ofereix un formulari en què només cal posar les dades personals per confessar-se vinculat a l'organització del procés participatiu del 9-N després de la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau

M.colomer
1 min
Els promotors de Drets, el dia de la presentació

Barcelona"En defensa dels drets democràtics i de la participació política, he desobeït una les decisions injustes del Tribunal Constitucional que pretenien aturar aquest procés. Sota l'empara dels drets humans més fonamentals he ajudat perquè els actes del 9-N poguessin ser realitat". Aquest és un dels fragments del formulari que impulsa l'associació Drets per promoure l'autoinculpació massiva davant els jutjats catalans per haver estat còmplice del 9-N, ja sigui ajudant a organitzar-lo, pressionant perquè es dugués a terme o simplement havent-hi participat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'associació Drets –integrada per professionals del dret que es proposen actuar davant els "atacs sistemàtics" en forma d'"odi i insults" a la societat catalana– ha difós la proposta de formulari, que es pot descarregar perquè qui ho vulgui l'empleni i l'entregui al jutjat que li correspon en funció d'on va participar el 9-N.

La lògica "inhumana"

El text inclòs en el formulari indica que "només la més inhumana lògica pot atribuir responsabilitats a qui organitza i col·labora en un procés de participació ciutadana", de manera que "davant la certesa que existeixen procediments d'investigació en curs, comparec perquè com a ciutadà tinc dret a fer que no s'investiguin a la meva esquena uns fets en què he participat". També han informat via Twitter sobre a quin jutjat s'ha d'acudir en cada territori.

stats