Política 14/07/2015

Duran "celebra" que ERC i CDC puguin "oferir alguna cosa més que baralles sobre les llistes"

En una entrevista a RNE, no aclareix si es presentarà a les eleccions generals i insisteix que el procés "no pot acabar bé"

Acn
2 min
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu. ACN

MadridEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha "celebrat" aquest dimarts que CDC i ERC "es posin d'acord en alguna cosa" i hagin arribat al preacord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per a una llista única independentista. Segons Duran, l'entesa entre CDC i ERC d'aquest dilluns posa punt final a un "espectacle" que calia aturar, i ara podran oferir "quelcom més que baralles sobre les llistes". Amb tot, ha insistit que el procés "no pot acabar bé" i que Mas "és molt conscient que està en un embolic". També ha assegurat que la seva persona serà essencial en la resolució del conflicte i no ha volgut aclarir el seu futur polític i si es presentarà a les eleccions generals, però afirma que "estigui on estigui" seguirà "essent molt útil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Duran ha apuntat que des de la perspectiva independentista tenia "poc sentit" que Artur Mas i Oriol Junqueras es quedessin al marge i no formessin part de la llista, però ha assegurat que en tot aquest debat les dues formacions hi ha perdut alguna cosa perquè tot plegat ha estat un "sainet".

També ha posat en dubte la viabilitat d'una llista amb majoria de la societat civil, tal com s'havia estat negociant els darrers dies. "No concebo un Parlament de Catalunya amb molt pocs polítics" perquè "el Parlament dirigeix la política del país" i "hi ha un dia a dia que cal gestionar", ha dit. Amb tot, segons Duran, Mas "és molt conscient que està en un embolic" i el que està passant entre ERC i CDC és que hi ha una "lluita per l'hegemonia per l'independentisme". Per tot plegat, ha dit, "les coses no poden acabar bé" i s'està projectant "manca de confiança i de credibilitat".

"Els crítics han crescut a la meva ombra"

Duran i Lleida també ha reflexionat sobre la situació de la seva formació per la sortida dels crítics que han engegat Demòcrates de Catalunya. Ha apuntat que el sector dels crítics li mereix "respecte" malgrat les "crítiques que cada dia tiren sobre nosaltres". "Tots ells han crescut a la meva ombra i han estat presents a llistes internes que jo encapçalava i jo els acollia", i "tots han participat de càrrecs públics en què jo tenia alguna cosa a veure", ha sentenciat.

En tot cas ha insistit en la petició del secretari general d'Unió perquè tornin les actes de diputats i regidors "perquè no tenim un sistema electoral de llistes obertes on el nom és fonamental, sinó que s'han presentat sota el paraigua de les sigles de partit".

stats