Política 03/05/2011

Duran critica l'"error" de Bono, que "ha aconseguit centrar tota l'atenció mediàtica en Bildu"

El portaveu de CiU al Congrés diu que "impedir que ERC o ICV puguin fer una roda de premsa acompanyats d'un representant, en aquest cas de Bildu, una persona ni imputada ni processada ni penada per cap delicte, que té suspès només el dret a sufragi passiu, creiem que no és correcte"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat contrari al vet del president del Congrés, José Bono, als independents de Bildu perquè "impedir que ERC o ICV puguin fer una roda de premsa acompanyats d'un representant, en aquest cas de Bildu, una persona ni imputada ni processada ni penada per cap delicte, que té suspès només el dret a sufragi passiu, creiem que no és correcte". Ha afegit que "és un error perquè si no es volia donar importància a Bildu, la mesa ha aconseguit que tota l'atenció mediàtica estigui entorn d'aquestes llistes perquè la mesa avui ha fet noticiable Bildu". Duran ha indicat que pel que fa al fons de la qüestió, "és una decisió judicial" però "aquesta coalició té Euskal Kartasuna amb representació parlamentària, independentment de coincidir amb els seus plantejaments és un partit parlamentari i s'hauria de poder presentar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la decisió del PNB de suspendre les relacions amb el govern espanyol després de la decisió del Tribunal Suprem de prohibir les llistes de Bildu a les properes eleccions, Duran ha advertit que no substituirà el PNB de "crossa del PSOE". Ha indicat que votarà conjuntament amb el govern espanyol quan ho cregui convenient "sense oblidar" les discrepàncies entre CiU i PSOE pel que fa al fons de competitivitat, la "lleialtat institucional" i l'"obligació del govern de finançar a les autonomies les despeses que generen les seves normes". Ha afegit que "hi ha avui una gran distància amb el govern, caldrà seguir parlant, però com a grup parlamentari, no hi haurà cap canvi". Finalment, ha dit que si el govern espanyol paga el fons de competitivitat complirà la llei i per tant CiU no tindrà cap obligació d'acostar's-hi.

stats