Política 19/02/2015

Duran dubta de la viabilitat del pla del Consell Assessor per accelerar les estructures d'estat

Alerta que no creu que la reivindicació independentista s'estigui desinflant i deplora la "poca destresa" del govern de l'estat per resoldre el contenciós Catalunya-Espanya. No s'aventura a dir si concorrerà amb CDC al 27-S

Ara
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió i cap de files de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qüestionat la viabilitat de les 156 mesures per accelerar el desplegament de les estructures d'estat que figuren en un pla del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), que presideix el comissionat del Govern Carles Viver Pi Sunyer. Ha posat en dubte, per exemple, que sigui viable imaginar que es podrà tenir llest un banc central d'un eventual estat català en mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a TVE, Duran ha alertat que no creu que la reivindicació independentista s'estigui desinflant i ha deplorat la "poca destresa" del govern de l'estat intentant resoldre per la via judicial un contenciós de naturalesa política.

Dubte de cara al 27-S

El líder d'Unió ha dit esperar que CDC i UDC concorrin juntes a les eleccions del 27-S, però també ha deixat clar que no pensa defensar un programa independentista: "Si un dia el projecte que jo hagi de representar és estrictament independentista, no el podré compartir". Ara bé, malgrat que ha reivindicat el seu lideratge a Unió, també ha reconegut que en el si d'Unió hi ha sectors independentistes.

stats