Política 11/02/2015

Duran creu que les tensions amb CDC són una campanya contra ell i avisa: "No em tombaran"

El líder de CiU al Congrés afirma que "espero una reconciliació, però són moltes coses"

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat de Josep Rull, en una imatge d'arxiu. ACN

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha donat la seva versió dels fets sobre les tensions entre CiU i Unió en una entrevista a 8tv. Duran ha considerat "innecessari" aquest "episodi", que considera una campanya contra ell. Però malgrat tot, ha avisat: "No em tombaran".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel portaveu de CiU al Congrés, les tensions arran de la votació diferenciada sobre el pacte antiterrorista, posa en dubte la utilitat de les reunions de la federació a Madrid. "No ens porta enlloc. Si ens hem de separar, que sigui per una qüestió important, qui hagi buscat separació que ho expliqui", ha dit. I ha afegit, sobre el futur de CiU, que "tant de bo puguem continuar molts anys junts". "Espero que hi hagi reconciliació, però són moltes coses", ha afirmat.

Segons el que ha explicat, quan PP i PSOE van oferir a la resta de partits adherir-se al pacte, ell va dir que no, "tip", ha dit, "que ens convidin a última hora". Però més enllà del rebuig a sumar-se a l'acord antijihadista, Duran va creure que CiU havia de treballar per aturar el terrorisme. Això implicava que, "tacitament, ho acceptaríem a tràmit" per poder debatre esmenes i incloiure-hi modificiacions". Duran ha explicat que així ho va fer constar a la direcció de CiU, "i així ho vaig entendre fins a un minut abans de votar". El líder d'Unió ha relatat que "en el darrer segon" hi va haver una "trucada del nucli CDC per dir que s'hi abstinguessin", després, fins i tot, que Pere Macias, de CDC, hagués afirmat que la federació votava a favor.

stats