Política 09/06/2013

Rull: "Hem de cohesionar més el discurs intern de CiU i això ho veu tothom"

El dirigent convergent creu que els matisos en una federació són bons "sempre que no alterin la substància de les coses"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, considera que CiU ha de "cohesionar més el seu discurs intern" en matèria sobiranista. "Això és evident, ho veu tothom", ha dit en una entrevista. Aquesta és una de les conclusions que treu Rull de l'enquesta de 'El Periódico' que donaria la victòria a ERC en unes hipotètiques eleccions, passant per davant de CiU per primer cop. Després de les declaracions dels passats dies del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, Rull ha advertit que els matisos en una federació com CiU són bons, però "sempre que no alterin la substància de les coses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha defensat que el discurs de la federació vinculi més l'estat propi amb la justícia social. Rull ha volgut deixar clar que el full de ruta de la consulta i l'estat propi es manté, tal i com figura en el seu programa electoral. Malgrat enquestes i declaracions polèmiques del president d'UDC, el secretari d'Organització de CDC ha demanat fixar-se més en els fets que no pas en el que es diu. En l'àmbit del Parlament, ha citat la declaració de sobirania i la tramitació de la Llei de consultes. Pel que fa al Govern, ha remarcat la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

En aquest sentit, ha recordat que UDC va aprovar en el seu congrés una ponència política que feia referència explícita a Catalunya com un nou estat dins d'Europa. "Si UDC ho va aprovar en el seu congrés i si el programa electoral el varem aprovar per unanimitat els dos consells nacionals, això té una validesa clara. Anem a les fonts i els textos són incontrovertibles", ha insistit Rull, assegurant que el compromís de CDC i CiU amb la consulta és "clar i evident".

stats