Política 30/04/2015

Duran critica Catalá per voler sancionar periodistes

Floriano se suma també a les reaccions a les paraules del ministre de justícia i assegura que "la llibertat de premsa i d'informació és sagrada"

Agències
1 min
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu. ACN

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat aquest dijous partidari de sancionar només qui lesiona els drets dels ciutadans vulnerant el secret d'un sumari, i ha subratllat que el problema "no és el missatger" ni els mitjans de comunicació, sinó qui filtra la informació. De fet, ha volgut deixar clar que els mitjans de comunicació tenen "l'obligació" i "la llibertat de publicar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, en declaracions als passadissos del Congrés, ha criticat així el debat obert pel ministre de justícia, Rafael Catalá, sobre si és necessari sancionar els mitjans de comunicació que publiquin informacions sobre investigacions judicials en curs. Unes declaracions, fetes al Círculo Ecuestre de Barcelona, que Català ja ha matisat en assegurar que el seu plantejament sobre si és necessari sancionar la publicació de aquestes filtracions "no té res a veure amb penalitzar els mitjans".

Una altra de les reaccions a les declaracions del ministre ha vingut de les seves pròpies files. El vicesecretari d'organització i electoral del PP, Carlos Floriano, ha assegurat aquest dijous que la llibertat d'informació i la llibertat de premsa "és sagrada" i ha recalcat que és a més una "convicció de tota la gent" que està al PP o en el govern de Mariano Rajoy.

En declaracions als passadissos del Congrés, Floriano ha assenyalat que el ministre de Justícia ja "ha aclarit prou aquesta qüestió", i ha evitat pronunciar-se sobre si les declaracions van ser un errror.

stats