Política 14/01/2011

Duran dispara contra ERC

Replica les crítiques d'ERC pel seu càrrec al Govern assegurant que el principi dels republicans "és no tenir principis"

2 min

Al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no li han agradat gens les crítiques que ha rebut per part de l'oposició pel seu nomenament com a president de les comissions que relacionen el govern de Catalunya amb el de l'Estat. De fet, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, va manifestar que era una "immoralitat" que presidís aquestes comissions i participés al Consell Executiu. Duran i Lleida ha citat al que va ser dirigent d'Unió i president del Parlament, Miquel Coll i Alentorn, per dir que "el principi d'Esquerra és no tenir principis". "Per a mi", diu Duran en la seva carta web setmanal, "la moralitat és un principi, i en boca de qui no en té no em produeix ni fred ni calent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida destaca que era coneixedor de les crítiques rebudes per la majoria de partits a l'oposició, tot i que s'ha centrat només amb les que va rebre per part d'ERC. De fet, comença dient que respecta la crítica, tot i que les veu 'inconsistents'. Després de dir que les respecta i que no hi vol perdre més temps, ha acusat ERC de no tenir principis. Així mateix, ha assenyalat que li sembla 'una immoralitat que, en els darrers anys, a les comissions mixtes Estat-Generalitat no hi hagués ni un sol representant de la primera força parlamentària, com era i ho continua sent CiU'. 'Afortunadament, els que ara han criticat la decisió podran participar, si volen, en les comissions que presidiré', ha manifestat.

'No deixo de ser un simple comissionat d'aquest Govern'

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que més enllà de les seves responsabilitats té 'molt clar el principi d'autoritat i de jerarquia' i que 'qui té la màxima autoritat en les relacions del Govern de Generalitat amb l'Estat són el president Artur Mas i el seu Consell Executiu', del qual en podrà participar puntualment en algunes reunions. 'Jo no deixo de ser un simple comissionat d'aquest Govern per col·laborar en uns àmbits concrets de la relació de Catalunya amb l'Estat', assegura.

Per altra banda, el secretari general de CiU fa referència als primers passos del Govern i declara: 'No sé si us passa a vosaltres, però, almenys a mi, al carrer em comenten amb entusiasme i il·lusió la composició del nou Govern'. 'Quina diferència amb els governs que hem tingut en els darrers anys!', afirma Duran.

'Crec que també s'ha assolit l'objectiu de transmetre un testimoni inequívoc d'austeritat', ha apuntat. Ha manifestat que li consta que el president de la Generalitat, Artur Mas, 'ha donat instruccions molt estrictes a tots els membres del Govern que l'austeritat acompanyi tota l'acció del Consell Executiu'. 'Fins i tot', ha afegit, 'ha arribat al detall que el propi president no pensa gastar ni un euro en reformes mobiliàries de les seves dependències, com podria fer, i com van fer els seus dos antecessors'.

stats