Política 04/06/2014

Duran vol que CiU s'abstingui en la votació sobre la llei d'abdicació

"Llegida la premsa d'avui, tinc el vot claríssim: abstenció", diu el líder d'Unió a Twitter

Ara
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat aquest dimecres l'abstenció de CiU en la votació al Congrés de la llei que ha de regular l'abdicació del rei Joan Carles. Duran ha dit a Twitter: "Llegida la premsa d'avui, tinc el vot claríssim: abstenció". Després ha afegit, en un altre tuit: "Decidirem el vot a CiU. N'he de parlar amb president Mas, però ja he dit q defensaré abstenció".

Aquest dimarts Duran va descartar des de Roma el vot en contra de la llei de successió i va deixar la porta oberta al vot a favor o a l'abstenció. "No té sentit votar en contra, perquè en definitiva és només l'aplicació", va dir. "Una altra cosa és si haguéssim de votar el nom del cap de l'estat", va afegir el líder d'Unió. Algunes veus de Convergència defensen, però, el vot en contra.

La llei de successió té assegurada una gran majoria al Congrés, sempre que no hi hagi moviments a les files socialistes que esquerdin la disciplina imposada per Alfredo Pérez Rubalcaba. Gairebé nou de cada deu diputats a la cambra baixa avalaran la norma l’11 de juny. Es tracta dels 184 del PP, els 110 del PSOE, els cinc d’UPyD i els dos de la UPN, a més del diputat del Fòrum Astúries i un dels dos diputats de Coalició Canària. Tots plegats sumen 303 diputats, el 86,6% dels 350 escons de la cambra.

L’oposició a la successió exprés quedarà reduïda als diputats del grup d’Esquerra Plural (IU-ICV) i el grup mixt, on conviuen sobiranistes catalans, bascos, navarresos i gallecs, a més de valencians i canaris. Així, hi votaran en contra els 11 diputats d’IU-ICV, els 7 d’Amaiur, els 3 d’ERC, els 2 del BNG, la diputada de Geroa Bai, el diputat de Compromís i el de Nova Canàries. Tot plegat, el 7,4% de la cambra.

stats