Política 22/08/2011

Duran proposarà una reforma del Codi Penal perquè tots els furts siguin considerats delicte

El candidat de CiU a les eleccions espanyoles ha explicat que l'objectiu és que els petits robatoris que es produeixen a Barcelona no quedin impunes i puguin ser jutjats

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa seguretat ciutadana serà un dels eixos de la campanya electoral de CiU de cara a les eleccions del 20-N. El cap de llista nacionalista ha explicat que una de les propostes del programa electoral inclourà una reforma del Codi Penal i de la llei d'enjudiciament criminal per aconseguir que els petits robatoris no siguin qualificats com a faltes sinó com a delictes i, per tant, els seus autors puguin ser jutjats i, si cal, empresonats. Actualment, són considerats delictes els furts d'objectes valorats en més de 400 euros. Duran demana que la tipificació de delicte sigui per a tots els furts –robatoris al descuit, sense violència– i que el delicte de furt permeti celebrar el judici en 72 hores, sense arribar a deixar en llibertat provisional els sospitós entre la detenció i el judici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una visita a la Festa Major de Sants, ha reconegut que un dels problemes de Barcelona és la seguretat i que per això cal endurir les mesures per combatre-la. En aquest sentit va explicar que el juliol passat la policia va detenir 6 persones que abans ja ho havien estat 96 vegades, però continuaven delinquint. "Alguna cosa falla", ha explicat el candidat per justificar la seva proposta.

stats