Política 09/06/2014

Duran es mostra favorable a Felip VI i indignat amb el PP i el PSOE en justificar l'abstenció en la successió

En un article a 'La Vanguardia', el líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés defineix el futur rei espanyol com "una persona preparada i competent" i acusa Rajoy de fer "política petita"

Ara
2 min
El Príncep Felip serà coronat el mateix dia que el seu avantpassat Felip V va ordenar la crema de la ciutat de Xàtiva. / VILLAR LÓPEZ / EFE

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida assistirà "amb molt de gust" a la coronació de Felip VI. "Com a dirigent de CiU que ha compartit més hores amb l'actual príncep", deixa clar que el considera "una persona preparada i competent". I vol que quedi clar que l'abstenció de CiU –almenys pel que fa a ell– en la successió té a veure, principalment, amb l'actitud que han mantingut el PP i el PSOE, que s'ho han cuinat tot sense demanar l'opinió a les altres forces polítiques representades al Congrés. Ho explica aquest dilluns en un extens article a 'La Vanguardia' del qual us destaquem cinc frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Ens abstenim, doncs, perquè el que es decideix no va amb nosaltres? És cert que algú ho ha dit, però no ho comparteixo. Almenys no és el sentit de la meva abstenció. Ara per ara, i ningú sap fins quan, el que es decideixi a l'Estat va amb nosaltres".

2. "¿És veritat que dilluns [...] vaig parlar amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i que em va informar del contingut de l'article del projecte de llei? Sí, és cert. Però em va informar del que el PP i el PSOE havien decidit que seria el contingut de la llei. [...] Quan es vulgui un pacte d'estat s'ha de convidar a participar a la cuina per fer el plat, i no només al menjador per ingerir-lo".

3. "L'estat que Felip VI heretarà com a rei està tractant Catalunya molt injustament. Ell ho sap. I aquest estat no pot esperar que la nostra actitud en un debat d'estat sigui fer veure que no passa res. Passa, i molt, i a més el nou rei ha de ser molt sensible a aquesta qüestió".

4. "El president Rajoy ens reclama que no fem política petita. Sisplau! Política petita és recórrer davant el TC un Estatut plebiscitat pel poble català només amb l'afany de guanyar vots al PSOE".

5. "Reitero que desitjo el millor al nou rei, que no té res a veure amb aquest passat, i no és just per a ell enterbolir més la seva designació i coronació, a la qual assistiré amb molt de gust i amb plena normalitat democràtica".

stats