POLÍTICA
Política 25/05/2012

Duran creu que "no és de sentit comú" plantejar ara la Hisenda pròpia

El líder de CiU a Madrid assegura després de reunir-se amb Rajoy que no li ha plantejat aquesta possibilitat, perquè ni tan sols s'ha acordat el model a reivindicar a Catalunya. Afirma que el pacte fiscal no és sinònim d'incrementar el finançament català "en aquests moments"

Ara
1 min
Joan Antoni Duran i Lleida reunit amb Mariano Rajoy a la Moncloa / EFE

Madrid"Si un planteja el pacte fiscal al president del govern [espanyol], no és de sentit comú que se li digui que si no l'accepta anirem a la Hisenda pròpia". D'aquesta manera el líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anat un pas més enllà de la crítica a la Hisenda pròpia que defensa el president de la Generalitat, Artur Mas, si Madrid tanca la porta a un acord sobre el finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran s'ha reunit aquest divendres a la tarda amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha traslladat que, de fet, el pacte fiscal que ell defensa "no significa incrementar el finançament en aquests moments". Ha assegurat, això sí, que el pròxim model no haurà de ser una simple actualització del sistema actual, sinó un replantejament del model. Ha advocat per un model subscrit pel "màxim número possible” de partits.

stats