Política 08/03/2013

Duran: "Ibarra ha de dimitir del Consell d'Estat per les seves declaracions aberrants i antidemocràtiques"

El líder d'UDC creu que l'expedient a Rodríguez Sol també respon a les diligències que va obrir pel suposat informe de la UDEF

Acn
2 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida.

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest divendres a l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra que dimiteixi del Consell d'Estat per les seves declaracions "aberrants i antidemocràtiques", a més de demanar perdó. "Una institució constitucional no pot tenir membres que desvarien", ha dit. En la seva carta web als militants d'UDC després que Ibarra comparés Artur Mas amb Hitler i Mussolini, Duran ha reclamat al secretari general del PSC, Alfredo Pérez Rubalcaba que no calli davant d'aquestes afirmacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'expedient a Martín Rodríguez Sol, ha subratllat que la mesura també respon a les diligències que va obrir pel suposat informe de la UDEF. Duran ha opinat que les paraules d'Ibarra són "un insult a la intel·ligència que retraten el dirigent socialista", a més d'un "disbarat" i una "ofensa" al president de la Generalitat i al poble representat pel Parlament.

El dirigent d'UDC ha reclamat a Rubalcaba que condemni les declaracions, i ha recordat al PSOE qui va violar la Constitució amb la LOAPA i "encara menys recordar-li altres qüestions relacionades amb l'únic intent de cop d'Estat que hi ha hagut un cop recuperada la llibertat després de la dictadura".

Però també ha demanat a Ibarra que demani disculpes i rectifiqui, i que dimiteixi del Consell d'Estat, perquè aquesta institució no pot tenir membres "que no siguin capaços de mantenir-se serens i respectuosos amb les altres institucions".

Pel que fa al cessament de Martín Rodríguez Sol com a fiscal superior de Catalunya, Duran ho ha considerat una "aberració", i ha opinat que més enllà de les seves declaracions sobre la consulta, ha influït en la decisió de la Fiscalia General de l'Estat el fet que obrís diligències pels informes sobre els presidents Pujol i Mas, un "atreviment pitjor", ha dit. Segons ell, és un exemple de la "irracionalitat i de la història" a la qual ha arribat l'Estat amb la "defensa numantina contra el dret a decidir i la convocatòria d'una consulta".

Sumar el PSC al dret a decidir

Duran ha insistit en la necessitat d'estendre la mà al PSC perquè se sumi al dret a decidir, i ha posat l'exemple de la resolució presentada pels socialistes catalans que es votarà aquest dimecres al Parlament, la mateixa que es va portar al Congrés i que va comptar amb el suport del PSC, desmarcant-se del PSOE. "La suma de CiU, ERC, PSC i ICV constitueix una majoria àmplia importantíssima per afrontar el futur", ha indicat.

stats