Política 01/04/2011

Duran i Lleida defensa l'uniforme escolar perquè "hi ha una certa moda a ensenyar la roba interior"

El dirigent democristià considera que la vestimenta "pot tenir sobre l'ordre d'un valor com és la discliplina"

Redacció
2 min
Pont aeri entre espanya i catalunya Duran i Lleida està decidit a girar full de les asprors dels últims temps per anar teixint unes relacions més calmades entre Barcelona i Madrid, que permetin situar la recuperació econòmica com la gran prioritat política. Alguns lobis empresarials, com Pont Aeri, que agrupa directius d'aquí i d'allà, empenyen perquè es recuperi l'entesa.

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat aquest dijous la introducció de l'uniforme a les escoles perquè "avui tant en els homes com en les dones i especialment entre la gent jove, hi ha una certa moda a ensenyar la roba interior, ja sigui portant els pantalons el més avall possible, el jersei més curt possible o ambdues coses a la vegada". Duran i Lleida ha aprofundit en un escrit al seu bloc al debat encetat fa uns dies per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran d'unes declaracions en què defensava l'ús de l'uniforme escolar. "Els joves en edat escolar per natura humana són un pèl transgressors i això també es reflecteix a la vestimenta", remarca Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions de Rigau defensant una possible introducció de l'uniforme escolar a les aules ha encès el debat als mitjans de comunicació i a la classe política entre defensors i detractors. Duran i Lleida creu que "no és dolent que en parlem", tot i que reconeix que "anar amb uniforme o sense no és la clau de volta per millorar les deficiències del nostre sistema d'ensenyament". Duran i Lleida s'ha presentat en un escrit al seu bloc com un ferm defensor de l'ús de l'uniforme entre l'alumnat, un component que "alguna incidència pot tenir sobre l'ordre d'un valor com és la discliplina".

El portaveu de CiU al Congrés té clar que l'uniforme "resoldria aquests problemes" i creu que també "superaria les diferències que es poden establir entre els escolars en funció de la capacitat adquisitiva i l'estatus social dels pares". En aquest sentit, remarca que s'estalviaria "una certa competició per utilitzar la marca més recent que la societat consumista posa a la nostra dispoció", sense oblidar "l'estalvi econòmic i d'altres mals que l'uniforme pot comportar per als pares".

stats