NOU GOVERN
Política 12/12/2010

Duran i Lleida: "Pel pacte fiscal, no portarem el país a la derrota"

El líder d'UDC condiciona una ofensiva pel concert a poder-lo aconseguir, en una entrevista a l'ARA

Redacció
2 min
Mas i Duran, aquest divendres. Foto: EFE

BarcelonaEl secretari general de CiU i referendat home fort de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, avisa en una entrevista a l'ARA que en el "pacte fiscal" el que no farà CiU és "portar el país a una derrota". El líder d'Unió dóna així a entendre que només es plantejarà la possibilitat d'aconseguir per a Catalunya un sistema similar al concert econòmic basc (que permetria a Catalunya recaptar tots els impostos i pagar a l'Estat pels serveis que rep més una quota de solidaritat que caldria determinar) si la conjuntura política és propícia. "S'han de donar condicions per al pacte fiscal i òbviament si a Espanya hi ha una majoria absoluta del PSOE o el PP no se'n podrà parlar", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de la federació al Congrés explica que, des del mateix dia del 28-N, les principals forces polítiques el "festegen" constantment i explica que el suport de CiU a les mesures econòmiques que es vulguin prendre a Madrid "sempre és clau per calmar els mercats". Sobre la situació econòmica, assenyala que CiU "no pot fer miracles i perquè governi CiU no s'acabaran els problemes de liquiditat de les empreses". Afegeix també que l'Estat de les autonomies "tal i com està plantejat lliga molt poc amb els reptes econòmics". En tot cas el seu ànim no passa per "crear tensió innecessària amb l'Estat".

Duran va desestimar el passat divendres l'oferiment d'Artur Mas de ser el número dos del nou Govern en qualitat de conseller en cap. Sobre aquest assumpte es mostra satisfet de com van evolucionant les coses però adverteix als seus socis que "no tindria sentit que tota la quota de consellers independents anés a càrrec de CDC". El dirigent democristià posa en qüestió que CiU hagi de canviar la seva estratègia pel creixement de l'independentisme i deixa clar que "si algun dia es planteja un referèndum la nostra proposta serà la de sempre: confederació".

La versió completa de l'entrevista la podreu trobar a l'ARA en paper o al quiosc digital.

stats