Política 22/05/2015

Duran alerta les bases d'Unió: "No atengueu influències, i encara menys intimidacions forànies"

El líder democristià avisa les bases que rebran "una pressió" sense precedents perquè se sumin al full de ruta unitari post 27-S. Celebra que l'ANC passi de ser "dirigida per una activista" a estar liderada per "una persona amb formació"

1 min
Josep Antoni Duran i Lleida va dedicar bona part del seu discurs a l’economia.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, prepara el terreny pel que considera que serà un període convuls per als democristians. En la seva carta-web setmanal als militants de la formació, Duran adverteix que les dues pròximes setmanes, en què Unió debatrà internament el seu posicionament davant el full de ruta post 27-S, el partit estarà sotmès a una "pressió" sense precedents: "Prepareu-vos a rebre una pressió com mau heu tingut des de fora del partit. Però no atengueu influències, i encara menys intimidacions forànies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel també cap de files de CiU a Madrid, la federació "serà la primera força política municipal" en uns comicis, els de diumenge, que deixaran un escenari de fragmentació que, al seu entendre, afectarà a l'estabilitat. "Barcelona és massa gran com per no ser conscient que la governabilitat és un factor clau de cara a diumenge", avisa, cosa que el porta a concloure que "s'ha de reflexionar més que mai sobre la utilitat del vot". I contraposa el model Trias al model "veneçolà", diu, de Colau. "Experiments en política? Pocs, a casa pròpia i amb gasosa. No a la casa de tots de la Plaça de Sant Jaume". Per cert, que també recorda que "la gent" de Colau "va governar la Generalitat amb els tripartits".

Relleu a l'ANC

Duran i Lleida celebra en la seva carta-web que Jordi Sànchez hagi estat escollit nou president de l'ANC. I ho fa amb un dard enverinat a l'expresidenta, Carme Forcadell: "De ser dirigida per una activista, l'ANC passarà a ser dirigida per una persona amb formació i sentit profund de la política".

stats