Publicitat
Publicitat

Finances públiques

Duran: "No donarem suport als pressupostos del PP si no inclouen els 219 milions del 2009"

En una entrevista a 'Els matins', de TV3, el líder d'Unió justifica la seva absència al congrés de CDC perquè ha de complir amb "el deure com a diputat"

El president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit el govern espanyol que el seu partit no donarà suport als pressupostos de l'Estat "si no hi estan consignats els 219 milions" d'euros que l'Estat ha de pagar a Catalunya en concepte de la liquidació de l'any 2009. En una entrevista a 'Els matins', de TV3, Duran ha matisat, però, que el fet que aquesta quantitat s'inclogui en els comptes no significarà automàticament que CiU hi voti a favor, ja que caldrà analitzar-los en el seu conjunt. Pel que fa als 759 milions corresponents al 2008, Duran s'ha mostrat convençut que "ens els donaran segur".

El president d'Unió també ha justificat la seva absència a la cloenda del congrés de Convergència, previst per a aquest cap de setmana. Aquells dies, Duran participarà a una trobada interparlamentària a Rabat, a la qual ha d'assistir per "complir amb el deure com a diputat".

En referència a la voluntat de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, de disputar-li el lideratge del partit en el congrés del mes de maig, Duran ha dit que a Unió "no hi ha dos partits", sinó "un partit que té moltes sensibilitats". L'actual líder d'Unió ha assegurat que és "molt amic" de Vila d'Abadal, i que "té dret a explicar" el seu posicionament.

Duran també s'ha referit a la possibilitat que la Generalitat convoqui una consulta sobre el pacte fiscal, a la qual el govern del PP s'ha oposat, i ha assegurat: "Discrepo de Sáenz de Santamaría. La Generalitat té competència per preguntar pel seu finançament". Sobre l'indult de l'executiu central als militants d'Unió Josep Maria Servitje i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, condemants pel cas Treball, el líder del partit ha recordat que la tramitació va iniciar-la "el govern socialista", però que no s'ha consumat fins ara. 

RE

Més continguts de