Finances públiques
Política 21/03/2012

Duran: "No donarem suport als pressupostos del PP si no inclouen els 219 milions del 2009"

En una entrevista a 'Els matins', de TV3, el líder d'Unió justifica la seva absència al congrés de CDC perquè ha de complir amb "el deure com a diputat"

Ara
2 min
SINTONIA El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ahir.

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit el govern espanyol que el seu partit no donarà suport als pressupostos de l'Estat "si no hi estan consignats els 219 milions" d'euros que l'Estat ha de pagar a Catalunya en concepte de la liquidació de l'any 2009. En una entrevista a 'Els matins', de TV3, Duran ha matisat, però, que el fet que aquesta quantitat s'inclogui en els comptes no significarà automàticament que CiU hi voti a favor, ja que caldrà analitzar-los en el seu conjunt. Pel que fa als 759 milions corresponents al 2008, Duran s'ha mostrat convençut que "ens els donaran segur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president d'Unió també ha justificat la seva absència a la cloenda del congrés de Convergència, previst per a aquest cap de setmana. Aquells dies, Duran participarà a una trobada interparlamentària a Rabat, a la qual ha d'assistir per "complir amb el deure com a diputat".

En referència a la voluntat de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, de disputar-li el lideratge del partit en el congrés del mes de maig, Duran ha dit que a Unió "no hi ha dos partits", sinó "un partit que té moltes sensibilitats". L'actual líder d'Unió ha assegurat que és "molt amic" de Vila d'Abadal, i que "té dret a explicar" el seu posicionament.

Duran també s'ha referit a la possibilitat que la Generalitat convoqui una consulta sobre el pacte fiscal, a la qual el govern del PP s'ha oposat, i ha assegurat: "Discrepo de Sáenz de Santamaría. La Generalitat té competència per preguntar pel seu finançament". Sobre l'indult de l'executiu central als militants d'Unió Josep Maria Servitje i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, condemants pel cas Treball, el líder del partit ha recordat que la tramitació va iniciar-la "el govern socialista", però que no s'ha consumat fins ara.

stats