POLÍTICA
Política 15/08/2011

Duran: “Ningú dóna importància al número dos encara que la tingui”

El candidat de CiU a les generals no ha volgut pronunciar-se sobre qui hauria de ser l'altre ocupant del tàndem electoral de CiU a les generals. "Oriol Pujol és un gran número dos, igual que ho és Pere Macías", ha dit

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha volgut mullar-se quan se li ha demanat qui era el seu preferit a l'hora de fer tàndem amb ell a Madrid en les properes eleccions generals, després que Oriol Pujol hagi fet un pas endavant i s'hagi ofert per ser el número 2 de la federació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la resposta de Duran sobre el tema ha sigut salomònica: “Oriol Pujol és un gran número dos, igual que ho és Pere Macías”. Preguntat per si el perfil sobiranista d'Oriol Pujol estava provocant friccions entre UDC i CDC, Duran ha dit que ignora si hi ha "tensió" en la federació per l'elecció del número dos de la candidatura, i ha afegit que "ningú dóna importància al número dos encara que la tingui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, "la línia política" de CiU al Congrés "està clara" i no variarà "en absolut" amb independència que CDC esculli o no Oriol Pujol per al segon lloc de la candidatura, ha dit Duran, que ha qualificat d'"oferta positiva" el pas endavant de Pujol fill. Davant aquest anunci, Duran no té "res a dir" perquè “la decisió correspon a CDC”. Segons Duran, CiU continuarà defensant els interessos de Catalunya, apostant per la creació d'ocupació a l'Estat, i donarà "prioritat" a negociar el pacte fiscal amb l'executiu que sorgeixi dels comicis del 20 de novembre.

Duran ha reiterat que la idea d'un executiu espanyol de concentració que inclogués partits com el PNB o la mateixa CiU seria positiu, ja que, segons ell, “el PP i el PSOE només s'entenen per anar contra Catalunya”. “No crec en un govern dels dos grans”, ha dit Duran. El líder d'Unió ha deixat la porta oberta al retorn al govern espanyol de la competència de Rodalies transferida a Catalunya. Duran ha dit que “Catalunya no té cap intenció de tornar cap competència” però ha insinuat que els trens de Rodalies podrien ser “l'excepció que confirma la regla” perquè, segons ha dit, hi havia un finançament promès que no arriba.

stats