LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 06/05/2011

Duran demana al PSC que "per primera vegada a la vida" voti a favor dels interessos de Catalunya

Així ha valorat el líder d'Unió una esmena que farà el PSC a la moció dels nacionalistes perquè l'Estat pagui els diners del fons de competitivitat

Oriol March
1 min

HostalricJosep Antoni Duran i Lleida, home fort de CiU a Madrid, ha reclamat aquesta tarda al PSC que voti "per primera vegada en la seva vida" a favor dels interessos de Catalunya aquest dimarts, que és quan es votarà al Congrés si Catalunya rebrà (o no) els diners corresponents al fons de competitivitat. Avui la diputada socialista al Parlament Rocío Martínez Sempere ha avançat que el PSC presentarà una esmena a aquesta moció. Duran no ha entrat a valorar el seu contingut perquè, sgons ha explicat, no el coneix, però ha vaticinat que serà "foc d'encenalls".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha assegurat que tant ell com membres del Govern porten setmanes negociant amb els representants de l'executiu espanyol (Zapatero, Rubalcaba, Elena Salgado, Carlos Ocaña i Manuel Chaves) i ha demanat al PSC el seu suport "en favor de Catalunya).

Pel que fa a les eleccions municipals, Duran ha reaccionat amb ironia sobre les acusacions que li han fet alguns membres de PSC de ser "el cavall de Troia del PP" en referència als possibles pactes entre CiU i els populars en molts ajuntaments. Tal com ja ha afirmat aquest matí a la seva carta web als militants, ha assegurat que els tripartits locals, origen del tripartit a la Generalitat segons el líder d'Unió, arribaran a la seva fi després del 22-M. "L'enemic de CiU en aquestes eleccions és el tripartit", ha conclòs Duran.

stats