ELECCIONS 20-N
Política 03/10/2011

Duran revela que Zapatero li va oferir entrar al govern al principi de la legislatura

El candidat de CiU a les eleccions augura que la batalla pel pacte fiscal serà llarga i avisa que sense aquesta condició mai es podrà plantejar entrar al govern a Madrid

Ara
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions, Josep Antoni Duran, ha revelat avui que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va oferir a CiU entrar al govern al principi de la legislatura. "Si hagués volgut, hauria sigut ministre", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha avisat que per plantejar qualsevol col·laboració amb l'Estat d'aquest tipus primer cal que canviï la visió de Catalunya a Espanya i que s'accedeixi a donar-li "un tracte fiscal diferent".

El pacte fiscal, ha dit Duran, serà la batalla que liderarà a Madrid en aquesta legislatura. Una lluita que va per llarg i que serà difícil, ha reconegut, tot i que està disposat a "vèncer".

Ha criticat els posicionaments que mantenen els candidats a la presidència del govern espanyol sobre aquest tema. Del candidat popular, Mariano Rajoy, ha dit que fa "la puta i la ramoneta" dient que del pacte se'n podrà parlar, però que cal esperar que passi la crisi.

Sobre la negativa que ja ha expressat el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba a concedir el pacte fiscal, Duran ha dit que ho ha fet perquè "sap que no governarà i el 'no' a Catalunya dóna més vots a Espanya".

A Espanya hi ha recursos, mentre Catalunya retalla

Duran ha criticat que, mentre a Catalunya es fan retallades que no caldrien si es pogués comptar amb els recursos propis, a d'altres llocs d'Espanya es fa el contrari.

Com a exemple, ha mencionat la inauguració d'una residència a Andalusia en què la consellera de Sanitat va referir-se en to "fatxenda" a les retallades catalanes. "D'on surten aquests recursos, jo em pregunto", ha dit el candidat de CiU.

La situació també es repeteix en d'altres camps com el de la pagesia. "Mentre que ahir els pagesos es manifestaven aquí i han de deixar la fruita a l'arbre, a d'altres parts d'Espanya es poden quedar a casa cobrant un subsidi. Amb diners de qui?", ha dit Duran.

stats