Política 15/04/2015

Duran, sobre Rato: "És un senyor que va tenir responsabilitats i avui ja no les té"

El portaveu de CiU al Congrés evita opinar sobre el cas: "La seva consciència li dirà"

Efe
1 min
El portaveu de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, durant el debat dels pressupostos generals de l'Estat pel 2015. EFE

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha evitat opinar sobre el fet que l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato s'acollís a l'amnistia fiscal de 2012 i ha insistit que "és un senyor que va tenir responsabilitats i avui no les té". "La seva consciència li dirà", ha subratllat Duran Lleida després de ser preguntat al Congrés sobre la situació de Rato, que està sent investigat per l'Agència Tributària, a més d'insistir que en aquest moment "no té cap responsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodrigo Rato es va acollir a l'amnistia fiscal el 2012 per regularitzar el seu patrimoni i arran d'això l'Agència Tributària va començar a investigar un "complex entramat societari familiar", segons fonts pròximes al procés.

Fruit d'aquest treball i davant el dubte de l'origen dels béns declarats pel també ex director gerent de l'FMI, Hisenda va incloure Rato en un llistat de 705 persones sospitoses d'haver pogut blanquejar capitals amb l'amnistia fiscal.

stats