Duran, en campanya interna a Unió: "No paro de parlar militant a militant per demanar el sí"

El líder d'Unió s'implica personalment en la campanya a Unió perquè les bases del partit avalin el 14 de juny la seva estratègia i condicions per seguir amb el procés sobiranista

"Una vegada aprovat el text a sotmetre a consulta el 14-J, des d'aquest matí no paro de parlar militant a militant per demanar el sí". Així anunciava aquest dimecres al matí – via Tuitter– el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, la seva implicació personal en la campanya interna de cara a la consulta que el 14 de juny farà el partit sobre les condicions dels democristians per seguir al costat del procés sobiranista.

Duran sap que més enllà de la participació d'Unió en el procés polític català, el que es dirimeix el 14 de juny al partit és l'aval o desautorització del seu lideratge via una pregunta que ha dividit internament el partit. I s'hi implicarà fins on calgui per no sortir-ne tocat.

Pregunta polèmica

El comitè de govern d'Unió ha aprovat aquest dimarts la pregunta que formularà a la militància, que ha creat controvèrsia interna. Demana als militants del partit si creuen que Unió ha de seguir compromesa "amb el procés, des del catalanisme integrador" i condicionat, entre altres coses, al rebuig explícit a una eventual declaració d'independència, al rebuig al procés constituent fora de la legalitat espanyola i al diàleg amb l'Estat. El sector independentista liderat per Antoni Castellà ja ha avançat a l'ARA que segurament es decantaran per un "no crític".