Política 07/07/2015

Duran diu que Unió concorrerà al 27-S amb les seves sigles i un missatge "definit" enfront del "sainet" de CDC

El líder d'Unió evita criticar Mas perquè "no és d'aquells que després d'un divorci posen a parir la seva exparella"

Efe
2 min
El portaveu de CiU, Josep A. Duran i Lleida, durant la seva intervenció al debat de política general.

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que observa amb "moltíssima sorpresa" el "sainet" arran del debat per l'eventual llista unitària independentista amb o sense el president català o amb o sense polítics, un debat del qual es desmarca Unió. Ho ha afirmat en una entrevista a Onda Cero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en una posterior atenció als mitjans des de l'Eurocambra, a Estrasburg, Duran ha afirmat que la Unió Europea veu "una mica estrambòtic" fer una llista electoral sense polítics. Segons Duran, encara que es faci un govern únicament per assolir la independència "mentrestant s'han de pagar les nòmines" i gestionar la sanitat o l'educació.

El líder d'Unió ha viatjat a Estrasburg amb Esapdaler i s'han entrevistat amb el president de la Comissió Europea Jyrki Katainen i el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, només una setmana després que Artur Mas viatgés a Brussel·les per reunir-se amb els ministres d'Exteriors i Ocupació belgues, el president del parlament flamenc, el primer ministre de Flandes i l'eurocomissària de Transports. Duran, però, ha fugit de les polèmiques i ha dit que no vol "contrastar agendes".

Esquivant també qualsevol crítica a Mas, Duran ha indicat que té "aspectes positiu i negatius" com tothom, però que ho respecta perquè és el president de Catalunya. Per a justificar-se, ha dit que no és d'aquells que després d'un divorci "posen a parir" la seva exparella.

Després de la ruptura de CiU, el democristià ha reiterat que UDC es presentarà a les eleccions del 27-S "amb les seves pròpies sigles" i que el missatge sobre el procés sobiranista està ja "definit" en la pregunta que es va sotmetre a consulta dels militants el juny passat.

Espadaler a les catalanes, una incògnita a les espanyoles

Duran ha alabat l'experiència política del secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, al qual considera un "bon perfil" per encapçalar la llista d'UDC a les catalanes, perquè en l'actual context es requereix "seny" i "estabilitat", encara que ha puntualitzat que el seu partit no ha acabat encara el procés intern per escollir el candidat.

En canvi, pel que fa a les generals ha evitat concretar si està disposat a encapçalar la llista d'UDC -"la meva voluntat és el que menys compta", ha afirmat- i ha afegit que encara és aviat per obrir aquest debat.

Tot i que ha admès que fa "massa" temps que és el líder d'Unió (ho és des del 1987), Duran creu que la situació política no pot desaprofitar persones amb experiència.

stats