Política 13/03/2012

Duran avisa que hi haurà més "sacrificis" per passar del 5,8 al 5,3% de dèficit

El portaveu de CiU a Madrid assegura que el vot als pressupostos està condicionat al fet que inclogui el pagament dels deutes amb Catalunya

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, preveu que el nou objectiu de dèficit que la UE ha exigit a Espanya, del 5,3% del PIB, "significarà sens dubte" que el govern espanyol haurà de fer més retallades i que "ens arriben èpoques de sacrificis per a tothom". Duran també ha anunciat que el seu grup s'abstindrà aquesta tarda a la votació del sostre de despesa, la qual cosa no suposa que donin suport als pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aval als comptes dependrà que siguin adequats a la situació econòmica actual i recullin el que l'Estat deu a Catalunya, ha advertit Duran en declaracions als periodistes abans d'entrar a la reunió de la junta de portaveus.

Ha considerat un "bon senyal" que el govern espanyol faci "el que li diu la Unió Europea" i acceptar que l'objectiu de dèficit públic per a aquest any sigui del 5,3% del PIB i no del 5,8% que volia l'executiu, encara que això farà necessàries més retallades per part de "totes les administracions, sense excepció".

Ha recordat, però, que CiU no comparteix el repartiment dels objectius de dèficit que plantejava Mariano Rajoy amb l'anterior objectiu del 5,8%, i que per això demanaran que en la nova distribució s'atengui més al fet que són les comunitats les responsables dels serveis principals (sanitat, educació i serveis socials), uns serveis que, segons ell, "no haurien d'intentar tocar en un moment" com aquest.

Duran ha insistit que la federació nacionalista s'abstindrà aquesta tarda de pronunciar-se sobre el sostre de despesa, però encara no ha decidit la seva posició per als pressupostos.

stats